Брюкселското зеле е изключително полезно за здравето. Ето какво точно

...
Брюкселското зеле е изключително полезно за здравето. Ето какво точно
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато ядете брюкселско зеле?

Брюкселското зеле е извънредно потребно за здравето. Ето какво тъкмо се случва с тялото ни, когато го консумираме.

1. Намалява вероятността от хронични болести

Брюкселското зеле е с ниско наличие на калории и е богато на хранителни субстанции, в това число фибри, витамин K и витамин C. Витамин K е от изгода за естественото съсирването на кръвта и здравето на костите, до момента в който витамин C е антиоксидант и оказва помощ за попречване на хронични болести, в това число рак и сърдечни проблеми. Това се дължи на способността му да пази тялото от свободните радикали. Това споделя пред eatthis.com доктор Лиза Йънг, която е създател на " Finally Full, Finally Slim ".

2. По-добро сърдечно здраве

  " Брюкселското зеле е един от дребното растителни източници на омега-3 мастни киселини. То обезпечават това хранително вещество посредством алфа-линолеинова киселина (ALA), която не се синтезира от тялото и би трябвало да се приема в посредством храната. Както всички омега-3 мастни киселини, по този начин и тази киселина е с кардиопротективна функционалност. Тя е от голяма важност за действието на имунитета, здравето на белите дробове и сърцето. Следователно, когато консумирате брюкселско зеле, вие осигурявате на тялото си здравословна растителна мастна киселина и по едно и също време с това се предпазвате от остри и хронични болести ", споделя доктор Бест.

3. По-силна имунна система
5 нечувани изгоди от брюкселското зеле
Или го обичаш, или го мразиш - това е ситуацията при доста хора, когато става въпрос за брюкселско зеле. Но този дребен и приветлив зе...
Прочети повече
„ Яденето на брюкселско зеле може да помогне за подсилване на имунната ви система “, споделя споделя доктор Ейми Гудсън.

Само половин чаша варено брюкселско зеле обезпечава 81% от количеството, покриващо дневната доза витамин С, който е от първостепенно значение за имунната система.

4. Запазва ситостта за по-дълго време

" Брюкселското зеле е с високо наличие на диетични фибри, които забавят храносмилането и предизвикват сигналите за угнетяване на апетита в тялото ", споделя доктор Макензи Бърджис.

5. Намаляване на възпалението
Брюкселското зеле оказва помощ за забременяване през най-плодовития месец
Ново проучване откри, че брюкселското зеле оказва помощ на двойките, които пробват да заченат. Според проучването 9% от зачеванията ста...
Прочети повече
„ Брюкселското зеле е превъзходен източник на минерали, фибри, витамини и антиоксиданти, което го прави питателна храна “, споделя доктор Шанън Хенри.

Експертът добавя още, че тази храна понижава възпалението и по този метод редуцира риска от рак. Освен това възстановява кръвното налягане и равнищата на кръвната захар. Също по този начин предизвиква загубата на тегло.

6. Подкрепя здравето на храносмилателната система

„ Брюкселското зеле е приказен източник на разтворими фибри, изключително за тези, които се придържат към диета с по-ниско наличие на въглехидрати “, споделя доктор Рейчъл Пол от CollegeNutritionist.com. Тези субстанции подтикват потребните чревни бактерии и облекчават положението при констипация. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със експерт по здравословно хранене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР