Брюкселският съдия-следовател Мишел Клез и хората му смятат, че главните

...
Брюкселският съдия-следовател Мишел Клез и хората му смятат, че главните
Коментари Харесай

Гръцката прокуратура търси в Панама 20 млн. евро на Ева Кайли

Брюкселският съдия-следовател Мишел Клез и хората му считат, че основните настоящи лица в тресящия Европарламента корупционен скандал “Катаргейт ” са получили от Доха десетки милиони евро, които към този момент са надеждно “паркирани ” в Латинска Америка. И за разкриването на пътя и местонахождението в този момент на многото пари, които Катар евентуално е раздал за уместно лъскане на имиджа на страната в институциите на Европейски Съюз, белгийските магистрати са изпратили до сътрудниците си в Гърция и Италия молба за подпомагане. Убеждението на проверяващите абсурда криминалисти и финансови служители на реда е, че откритите на 9-ти декември у тартора на далаверата Антонио Пандзери и у някогашната заместник-шефка на Европарлмента Ева Каили стотици хиляди евро са единствено дребна част от съкровището на корумпираните еврократи.

Според римския ежедневник “Република ” съдия-следователят от Милано Фабио ди Паскуале, на който в Италия е поверен случая “Катаргейт ”, към този момент е изпратил искане до бразилската “Лифт банк ” за инспекция на “движението ” на пари по възможни сметки там на Пандзери и неговата брачна половинка. Преди това италианските магистрати разнищиха седем сметки на Апенините на Пандзери, на дясната му ръка Франческо Джорджи и на интернационалния синдикален необут Лука Визентини. Оказа се обаче, че средствата в тях са от порядъка на няколко десетки хиляди евро и не дават отговор на получените по агентурен път информации за хонорари на “триото ” за милиони евро. Именно тази детайлност е предиздвикала следствените управляващи да търсят парите другаде и най-много там, където “кликата ” е имала съществени финансови контакти – Латинска Америка.

Що се отнася до Ева Каили, то шефът на гръцката работа за битка против прането на пари Харалампос Вурлиотис към този момент дири нейни милиони, изпратени съгласно добитата от ченгетата информация в Панама. Става дума за към 20 милиона евро, които били преведени непосредствено от Катар по сметки в Панама на гръцката социалисткиа или на нейни родственици. Така за Мишел Клез и сътрудниците му Каили е била възнаградена за пламенните є речи в Европарламента в отбрана на Катар като труженик на човешките права и по-специално на правата на задграничните служащи в страната. Според юриста на някогашната заместник-шефка на законодателната институция на Европейски Съюз – Михалис Димитракопулос, тя освен че нямала сметки в банки отвън Гърция и Белгия, само че в никакъв случай и не била разполагала с приписваните є в този момент милиони.

В същото време от филантропичната организация “Амнести Интернешънал ” желаеха двегодишната дъщеричка на Ева Каили и приятеля є Франческо Джорджи час по-скоро да бъде предадена на майката в пандиза при подобаващи условия. Или пък майката да бъде пусната под домакински арест, с цел да се грижи персонално за детето си и да не се наранява неговата душeвност. Сега за момиченцето се грижел неговият дядо по майчина линия, който бе хванат да изнася от вкъщи на Каили няколко стотин хиляди евро в куфар. Представител на “Амнести Интернешънъл ” съобщи пред медии в Брюксел, че Белгия не била Беларус, където разделяли децата от родителите им за да ги санкционират поради вменявани им недоказани закононарушения и поради това Ева Каили трябвало незабавно да си отиде у дома, въпреки и с “гривна ” за следене.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР