Брюксел. В рамките на четиристранната среща в Брюксел между министър-председателя

...
Брюксел. В рамките на четиристранната среща в Брюксел между министър-председателя
Коментари Харесай

Четиристранната среща в Брюксел: Обещана е помощ за охрана на гръцките граници с България и Турция

Брюксел. В рамките на четиристранната среща в Брюксел сред министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас и българския му сътрудник Бойко Борисов, канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, е дадено оказване на помощ на Фронтекс за защита на гръцко-българската и гръцко-турската граница, предава Greek Reporter .
Съгласно публикуваната информация, Ципрас е изискал поддръжка и по-тясно съдействие за по-добро осъществяване на съглашението за бежанците, реализирано сред Брюксел и Анкара през март 2016 година Гръцкият министър председател е уведомил водачите за визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в страната му.
По-рано бе оповестено, че гръцкият министър председател Алексис Ципрас е изискал тристранна среща с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и с немския канцлер Ангела Меркел. Това е станало в границите на телефонен диалог на Ципрас с Юнкер, на който двамата са разискали връзките сред Брюксел и Анкара и казуса с бежанците. Четиристранната намира се състоя в границите на втория ден от заключителната за годината среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР