Брюксел. Белгийският министър на миграцията Тео Франкен заяви, че страната

...
Брюксел. Белгийският министър на миграцията Тео Франкен заяви, че страната
Коментари Харесай

Reuters: Според белгийския министър на миграцията страната трябва да спре участието си от мисията срещу трафика на хора край Либия

Брюксел. Белгийският министър на миграцията Тео Франкен съобщи, че страната би трябвало да се изтегли фрегатата си, участваща в задачата на Европейски Съюз, ориентирана против трафика на хора в Либия, тъй като наличието на сходни съдове окуражава мигрантите да подхващат рисковото пътешестване през централното Средиземноморие, съобщи Reuters. Макар и да не вземат участие в избавителна задача, на екипажите на корабите от задачата постоянно им се постанова да избавят хора.
„ Лично считам, че тази интервенция не би трябвало да се повтаря, тъй като е цялостна полуда. В нея няма логичност “, счита Франкен. „ Въпросът не е дали да ги спасяваме или не. Това основава резултат, привличащ мигрантите, което води до гибелта на нови хора. Това е позор за Европа “, добави той и разкритикува неправителствените организации за държанието им в района.
Междувременно представител на белгийското министерство на защитата съобщи, че страната ще продължи да бъде част от задачата, само в случай че либийското държавно управление разреши на кораби от Европейски Съюз в териториалните си води.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР