БРЮКСЕЛ (АП) — Руските бизнесмени Михаил Фридман и Петр Авен

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Руските бизнесмени Михаил Фридман и Петр Авен
Коментари Харесай

Двама руски бизнесмени, свързани с Alfa Group, спечелиха съдебно дело за санкциите на ЕС

БРЮКСЕЛ (АП) — Руските предприемачи Михаил Фридман и Петр Авен завоюваха правосъдно дело в сряда за решение на Европейския съюз да глоби двойката за хипотетичната им роля в Войната на Русия против Украйна.

Общият съд на Европейски Съюз съобщи, че неналичието на доказателства оправдава премахването им от листата на лицата, подложени на ограничаващи ограничения сред февруари 2022 година и март 2023 година

Фридман е създател на Alfa Group и класиран като един от най-богатите магнати в Русия. Alfa Bank на групата, най-голямата недържавна банка в Русия, беше глобена от Европейски Съюз през март 2022 година и по-късно Фридман напусна борда, с цел да се опита да помогне на банката да избегне глобите. Авен оглавяваше Alfa Bank до март 2022 година, само че сходно на Фридман напусна борда, откакто Европейски Съюз наложи наказания.

Европейски Съюз през март предходната година остави Авен и Фридман в описите за ограничаващи ограничения. Двамата също оспориха това решение в разнообразни каузи, които към момента висят.

Европейски Съюз наложи няколко кръга наказания на Ру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР