Брутопремиите в животозастраховането растат с 60% спрямо предкризисните нива При

...
Брутопремиите в животозастраховането растат с 60% спрямо предкризисните нива При
Коментари Харесай

КФН Общото застраховане е финансово много по силно спрямо нивата до 2008 г

Брутопремиите в животозастраховането порастват с 60% по отношение на предкризисните равнища

При премиен доход в общото обезпечаване, съпоставим с равнищата отпреди финансовата рецесия през 2007-2008 година, личният капитал в бранша е повишен 1,5 пъти, а брутните механически запаси (без пренос-премийния резерв) – повече от два пъти. Тези данни демонстрират, че секторът е финансово доста по-силен по отношение на равнищата до 2008 година Това сочи разбор на Комисията за финансов контрол (КФН), показан на конференция през днешния ден. Размерът на изплатените компенсации нараства съвсем 1,5 пъти – индикатор, че броят и междинната стойност на компенсациите се усилват. По отношение на разпределението по класове застраховки, растежът в общото обезпечаване се дължи на застраховките " Гражданска отговорност " на автомобилистите, " Пожар и естествени бедствия " и " Заболяване ", регистрира анализът на Надзора.

В животозастраховането общият брутен премиен доход нараства по отношение на предкризисните равнища с 60%, а наградите по застраховка, обвързвана с капиталов фонд, се усилват повече от 2 пъти, като изключително огромен растеж се следи от 2016 година насам.
Причините за това са както положителната рентабилност при животозастраховането, по този начин и измененията в Кодекса за застраховането от 01.01.2016 година, гарантиращи вземанията на застраховани лица от Обезпечителния фонд до 196 000 лева (аналогичен e размерът при банковите депозити).
Стойността на активите в животозастраховането през 2017 година доближава цената на активите в общото обезпечаване от предкризисните равнища през 2008 година, сочи още анализът.
Общо 19045 са поднадзорните на лица на Комисията за финансов контрол. От тях застрахователите и презастрахователите са 42, застрахователните медиатори са: брокери – 390, сътрудници – към 18 000; обществените сдружения и емитенти на скъпи бумаги са 304; сдруженията със специфична капиталова цел – 57; капиталовите медиатори – 40 сдружения и 21 кредитни институции с право да дават капиталови услуги; ръководещите сдружения са общо 31; груповите капиталови схеми са: 118 договорни фонда, 1 борсово търгуван фонд и 3 национални капиталови фонда; пенсионноосигурителните сдружения са 9.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР