Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма, вдигнаха ни от масата,

...
Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма, вдигнаха ни от масата,
Коментари Харесай

Борисов след 24 часа в ареста: Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма, следващия път може да ме убият

" Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма, подвигнаха ни от масата, претършуваха кошчетата на децата ". Това съобщи Бойко Борисов, откакто беше освободен след 24-часов престой в ареста.

Той попита задочно за какво е бил задържан, когато в дома му не е намерено нищо след обиска и назова акцията на Министерство на вътрешните работи " милиционерщина ".
Снощи вечеряме, влизат полиция. Никакво обвиняване, нищо. Накрая откриха, че няма нищо открито. И аз мислех, че ще си тръгнат и те споделиха би трябвало да ви задържим. Докараха ни тук. Както през 1944 година, министър председателят се явява очевидец на Черепа, на мафията. Издържахме 24 часа, добави още той. Притеснявам се, че идващия път може и да ме убият, сподели Борисов.

От ареста излязоха и някогашният финансов министър Владислав Горанов, както и пиарката на Борисов – Севдалина Арнаудова.

По-рано през днешния ден стана ясно, че на Борисов от Министерство на вътрешните работи не са желали непрекъснат арест, а юристът му Менко Менков сподели, че не се правят никакви дейности.

От Министерство на вътрешните работи прибавиха, че интервенцията им е извършена с цялостно почитание към закона и лицата, по отношение на които са били подхванати процесуално-следствени дейности. В хода на полицейската акция са осъществени претърсвания и изземвания на три адреса.

Десетки симпатизанти, съвсем цялото управление на партия ГЕРБ, младежката организация и членове на парламентарна група на ГЕРБ-СДС са пред постройката на Групово дело " Национална полиция ".

БГНЕС напомня, че към 20.00 часа на 17 март 10 цивилни служители на реда са влезнали в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

Първоначално от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Борисов е задържан и още трима души, измежду които Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова. Малко след 21.00 часа тази вест обаче бе изтрита от уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Премиерът Кирил Петков разяснява във фейсбук това, което се случва с думите: „ Никой не е над закона “. Дори Петков беше разпитан като очевидец.

По-късно от вътрешното министерство пуснаха следното известие, публикувано от пресцентъра до медиите: „ В ход е огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България за злоупотреби с евросредства.

Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси. Към момента са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията не престават “.

Днес пък стана ясно, че наблюдаващият прокурор по делото за Бойко Борисов е към този момент избран. Това разгласи представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Уведомлението за формираното досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи и посочената в него правна подготовка изключват компетентността на Европейската прокуратура по този случай, каквито известия имаше от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден, добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР