Какво представлява пептичната язвена болест? Какво трябва да знаете след диагнозата на Брус Спрингстийн

...
Брус Спрингстийн обяви тази седмица, че отлага останалите си септемврийски
Коментари Харесай

Брус Спрингстийн обяви тази седмица, че отлага останалите си септемврийски концерти, за да получи лечение от пептична язва.

„Mr. Спрингстийн се лекува от симптоми на пептична язва и решението на неговите медицински съветници е той да отложи остатъка от септемврийските си концерти“, се казва в изявление, публикувано в неговия Instagram. „Благодарим ви за разбирането и подкрепата“, добави рок легендата, обещавайки: „Ще се върнем скоро.“

Петичната язва възниква, когато се развие отворена рана от вътрешната страна на стомаха и горната част на тънките черва, според клиниката Mayo.

обяснете.

Причини за пептична язва

Най-често пептичните язви се причиняват от инфекции от H. Pylori бактерия — която можете да вземете при контакт със следи от повръщано, изпражнения или слюнка на заразен човек — или от продължителна употреба на нестероидни противовъзпалителни лекарства или НСПВС, като аспирин и ибупрофен.

< p>Други причини са нечести или редки, обяснява NIDDK, но може да включват други инфекции, лекарства, медицински процедури, които засягат стомаха, както и заболявания или здравословни състояния, свързани със стомаха.

В допълнение към рисковете от НСПВС, клиниката Майо казва, че рискът от пептични язви може да се увеличи с:

пушене пиене на алкохол (който може да раздразни и разяде лигавицата на стомаха и увеличава количеството произведена киселина)нелекуван стрес ядене на пикантни храни

„Само, тези факторите не причиняват язви, но те могат да влошат язвите и да ги заздравят по-трудно“, се казва в уебсайта на клиниката.

Какво трябва да знаете за острата чернодробна недостатъчност, причината за смъртта на Стив Харуел от Smash Mouth Какво е клетъчен рак на Меркел? Рядък рак на кожата, причинил смъртта на Джими Бъфет, обяснено.

Лечение на пептична язва

Има опции за лечение на пептична язва, включително лекарства за излекуване на самите язви или за справяне с основната причина за язвата.

Без лечение тези язви могат да причинят допълнителни усложнения, включително вътрешно кървене, дупка в стената на стомаха, храносмилателни блокажи и някои видове рак.

Клиниката Mayo добавя, че може да се наложи операция за сериозни усложнения, причинени от язва.

„Въпреки това, операцията е необходима много по-рядко сега, отколкото преди, поради многото налични ефективни лекарства ”, се казва в уебсайта на клиниката.

-Симрин Сингх допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР