Броят на заразените с коронавирус в Мароко за изминалото денонощие

...
Броят на заразените с коронавирус в Мароко за изминалото денонощие
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавируса в Мароко е вече над 3500, а смъртните случаи са 155

Броят на инфектираните с ковид в Мароко за миналото денонощие е 122, съобщи ТАСС, като се базира на изказване от през вчерашния ден на мароканското министерство на опазването на здравето.

Общият брой на инфектираните с вируса в Мароко е 3568, съобщи Българска телеграфна агенция.

В цяла Африка са регистрирани 14 528 инфектирани с COVID-19 и близо 800 умряли

От 2 март, когато в Мароко бе регистриран първият случай на заразяване с ковид, смъртните случаи в страната са 155, а са оздравели 456.

Най-много инфектирани има в района на Казабланка-Сетат (942), в Маракеш-Сафи (772), във Фес-Мекнес (492), в Танжер-Тетуан-Ел Хосейма (491) и столичния район на Рабат-Сале-Кенитра (286).

На 18 април мароканското държавно управление удължи периода на въведеното поради ковид изключително състояние до 20 май. На жителите на Мароко към момента е неразрешено да излизат от домовете си и да посещават публични места. За да излизат на открито, мароканците би трябвало да имат публично позволение, с което да имат опция да отидат в магазин, аптека, на работа, в клиника или болница, а също по този начин на бензиностанция и в офисите на телекомуникационните компании.

От 22 март е неразрешено придвижването сред градовете в Мароко. От 7 април носенето на защитни маски е наложително за всички, които имат позволение да излизат на открито. Нарушителите се санкционират със затвор от един до три месеца или с парична санкция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР