Броят на загиналите в Индонезия от вълната цунами нарасна до

...
Броят на загиналите в Индонезия от вълната цунами нарасна до
Коментари Харесай

Трагедията в Индонезия е огромна, загиналите вече са 222-ма

Броят на починалите в Индонезия от вълната цунами набъбна до 222 души, а ранените към този момент са над 800, оповестиха локалните управляващи, които се притесняват, че цифрите ще се усилват през идващите часове, съобщи Агенция Франс Прес.

" Загинали са 222 души, 843 души са ранени и 28 се водят за изчезнали ", заяви представителят на индонезийската организация за реакции при бедствия Сутопо Пурво Нугрохо, наблягайки, че евентуално през идващите часове тези числа ще се усилват.

Припомняме, че нещастието се е разиграла на плажовете към Зондския проток. Цунамито е провокирано от изригване на вулкан в планината Анак - Кракатау. Властите предизвестяват, че броят на жертвите и ранените ще пораства. Засегната е и западната част на остров Ява. Трима души се търсят, нанесени са материални вреди на десетки здания. Според индонезийските управляващи бедствието може да е провокирано от необикновен прилив, дължащ се на новолуние и подводни свлачища след изригването на намиращия се там вулкан Анак Кракатау.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР