Броят на загиналите от масивно свлачище в индийския щат Махаращра

...
Броят на загиналите от масивно свлачище в индийския щат Махаращра
Коментари Харесай

Жертвите на свлачището в Индия скочиха на 27, поне 50 са изчезнали

Броят на починалите от солидно свлачище в индийския щат Махаращра скочи до 27 в неделя, като минимум 50 души към момента са в неопределеност, а избавителните екипи се борят под проливния дъжд, оповестиха публични лица.


Свлачището беше провокирано от мусонни дъждове в четвъртък, връхлитайки село в област Райгад, хълмисто и гористо място на към 100 километра от Мумбай. Спешни екипи копаят за тела под насипите от пръст и отломки.

„ Досега сме преброили 27 тела, и към 50 до 60 души към момента са в неопределеност, само че има голям брой провокации за активността на спасителите на мястото “, сподели служителят Йогеш Мхасе пред AFP. Той посочи, че отдалеченото селце е на към пет километра от най-близкия път. „ Никаква тежка техника не може да стигне до този обект, имаме единствено дребни машини, и по-голямата част от работата би трябвало да се прави ръчно. Непрекъснатите проливни дъждове в района също вършат цялата интервенция доста по-предизвикателна “, добави той.

Висшият регионален чиновник сподели, че не е оптимист за намирането на оживели на четвъртия ден от избавителната интервенция. Местните медии оповестяват, че цели фамилии са починали, до момента в който други оживели са единствените останали живи измежду роднините си.

Индия е наранена от дъждове от началото на сезона на мусоните през юни, а наводнения и свлачища убиха десетки хора. Мусонните дъждове са жизненоважни за попълването на реките и подпочвените води, само че потопът също предизвиква голям брой и все тежки опустошения всяка година. Експертите споделят, че изменението на климата усилва броя на рисковите метеорологични феномени по света, а построяването на язовири, обезлесяването и плановете за развиване в Индия в последна сметка усилват човешките жертви. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР