Броят на задържаните по случая Локорско расте. Вече има седем

...
Броят на задържаните по случая Локорско расте. Вече има седем
Коментари Харесай

Сарафов: Мигрантите в камиона са умирали бавно и мъчително

Броят на арестуваните по случая " Локорско " пораства. Вече има седем задържани, съобщи Нова телевизия. Обвиненията, които ще им бъдат повдигнати, са свързани с нелегално прекосяване на държавната граница, за каналджийство, за гибелта на 18-те мигранти. Все още обаче не е ясно дали обвиняването ще е за съзнателно ликвидиране или ликвидиране по несъобразителност.
Прочетете още
18 мигранти, измежду които едно дете, бяха открити мъртви в тайник на транспортното средство. 34-ма бяха настанени в болница. Трима от потърпевшите са в тежко положение.

Националната следствена работа показва детайлности по следствието на нещастието с камиона-ковчег.

Иван Гешев съобщи, че през вчерашния ден още веднъж сме влезнали в черната статистика на Европа и неприятните вести. Той пожела триумф на сътрудниците в следствието.

" Това, което видяхме - тези 18 починали младежи и доста други потърпевши, са резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната сред институциите, от съсипването на Министерство на вътрешните работи от един някогашен вътрешен министър, от избрани така наречен политически решения, които някои назовават правосъдна промяна. Закриха най-сериозният инструмент за битка с проведената престъпност - Специализираната прокуратура. Резултатите са забележими. На 9 месечна база има 50 % спад на делата за проведена престъпност. Това, което виждаме - проведените групи за трафик на хора, за телефонни измами са резултат от всичко това ", сподели Гешев и попита дали някой ще се извини на българските жители.

Заяви, че прокуратурата през тези години се пробва единствено и само да отбрани българските жители от престъпността и ще продължи да работи в полза на българските жители и обществото.

Борислав Сарафов изясни, че брифингът е в необятен формат сред разнообразни институции, с цел да покажат, че са единни и по какъв начин имат твърдата решителност да работят дружно и да пресекат тази активност. Часът на брифинга е определен за 16.00 часа, тъй като тъкмо в 16.00 часа през вчерашния ден е получен сигнала за случая. За 24 часа в Министерство на вътрешните работи е свършена голям по размер работа. Извършени са десетки разпити на очевидци, над 20 претърсвания на адреси, назначени са над 30 експертизи, като резултатите от някои от тях към този момент са подготвени.

Той описа, че потърпевшите са умирали постепенно и трудно в продължение на 30 до 60 мин.

" За 24 часа успяхме да установим цялата незаконна активност на тази група ", сподели Сарафов.

Работено е освен по породената гибел на мигрантите, само че по откриване и документиране на незаконната активност на групата, която прави каналдийство на мигранти. Става въпрос за ОПГ, която прави каналджийство
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР