Броят на убитите при днешната руска ракетна атака срещу украинския

...
Броят на убитите при днешната руска ракетна атака срещу украинския
Коментари Харесай

Русия удари болница и училище в Украйна

Броят на убитите при днешната съветска ракетна офанзива против украинския град Чернигов доближи 17, съобщи " Франс прес ", като се базира на изказване на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна:

" По последна информация 17 души са починали, двама от които в болница. Ранени 60 души, в това число три деца ". (Видеото е архивно.)

Вячеслав Чауш, шеф на Черниговската регионална военна администрация, заяви, че съветската войска е атакувала града с три крилати ракети " Искандер ". 



Нанесени са вреди на няколко многоетажни жилищни здания, болница, образователно заведение и десетки частни коли.

" За страдание Русия продължава да прави терористична активност против цивилни жители и гражданска инфраструктура, което се удостоверява от този  пореден удар по Чернигов ", сподели по националната телевизия изпълняващият длъжността кмет Олександър Ломако, представен от " Ройтерс ". 

Чернигов се намира на към 150 км северно от столицата Киев и е ситуиран покрай границата с Русия и Беларус, добавя " Асошиейтед прес ". В града живеят към 250 000 души. 

Днешният съветски въздушен удар беше нанесен в миг, в който продължаващата към този момент трета година война наближава сериозна точка поради неналичието на спомагателна военна поддръжка от страна на западните съдружници на Киев. През зимните месеци Русия не реализира забележителен прогрес по 1000-километровата фронтова линия и се концентрира върху воденето на война на безсилие. Постепенно Украйна стартира да изпитва дефицит на артилерийски снаряди, жива мощ и бронирани машини, показват военни анализатори.  



Пакетът от военна помощ в размер на 60 милиарда $, чието утвърждение от Конгреса на Съединени американски щати към момента буксува, е от жизненоважно значение за Украйна, показва АП. Говорителят на Камарата на представителите  Майк Джонсън в неделя съобщи, че тази седмица ще се опита да придвижи приемането на помощта.

" Очакваме гласуването за окончателното приемане на тези законопроекти да бъде вечерта на 20 април ", разгласи през днешния ден Джонсън.

" Руснаците излизат от стадия на позиционна война и стартират да си връщат маневреността на бойното поле поради забавянето на американската военна помощ за Украйна ", уточни през вчерашния ден основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната.

" Украйна не може да удържи сегашните си позиции без бързото възобновяване на помощта на Съединени американски щати и по-специално системи за Противовъздушна отбрана и артилерия ", се показва в разбора.

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден настоя западните страни да изпратят на Украйна повече системи за Противовъздушна отбрана.

" Това нямаше да се случи, в случай че Украйна беше получила задоволително съоръжение за противовъздушна защита и в случай че решимостта на света да се опълчи на съветския гнет беше задоволителна ", съобщи Зеленски в Телеграм.

Украинският президент предизвести през днешния ден генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че страната му се нуждае от " незабавни ограничения " за подсилване на противовъздушната си защита, с цел да устои на съветските бомбардировки.

" Украйна се нуждае от незабавни ограничения за подсилване на противовъздушната си защита ", акцентира Зеленски в X, като сподели, че е уведомил Йенс Столтенберг за този удар и за офанзивите, които са били ориентирани против украинската електропреносна мрежа през последните седмици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР