Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на

...
Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на
Коментари Харесай

Гърция отчете 15% повече туристи

Броят на туристите, посетили Гърция през първите седем месеца на годината, е достигнал 16,1 милиона души, съобщи АНА-МПА. Тези данни демонстрират нарастване с 15,5 % спрямо предходната година.
Според статистиката на централната банка на страната (ТтЕ) нарастването на туристи от януари до юли месец е довело до повишение на приходите от пътуванията с 20,2 % в съпоставяне със съответния интервал на 2022 година Стойността на приходите е достигнала 10,3 милиарда евро.
Самолетните пристигания са се нараснали с 15,5 %, а тези на пътните гранични пунктове – с 45 %.
Броят на пътуващите от страни на Европейския съюз възлиза на 9,71 млн. души, което е с 20,5 на 100 повече от предходната година, до момента в който пътуванията от страни отвън Европейски Съюз са се нараснали с 24,1 %.
Пътуванията от страните от еврозоната са се нараснали с 14,1 %, до момента в който тези от страните в Европейски Съюз отвън еврозоната са се нараснали с 35,3 %.
Сред посочените данни, отнасящи се за обособените страни, доста покачване се следи при туристите от Съединени американски щати, които са се нараснали с 43,5 %, достигайки до 737,4 хиляди пасажери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР