Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция нарасна

...
Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция нарасна
Коментари Харесай

Турция със скок на COVID жертви от 5 месеца

Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция набъбна до 266 през последните 24 часа. Това е рекордно високо равнище от близо пет месеца.

Новите случаи през този интервал са 108 563. Това е спад спрямо предходните данни.

Това демонстрират данните на здравното министерство в сряда, представени от " Ройтерс ".

В края на декември дневните случаи възлизаха на към 20 000 , само че от този момент набъбнаха заради мощно предаващия се вид на ковид Омикрон.
 Нов COVID-19 връх в Турция
Нов COVID-19 връх в Турция

Призив за имунизация

Броят на новите случаи доближи рекордното равнище от 111 157 инфекции предишния петък. Броят на починалите, обявени в сряда, е най-високият от 276 на 14 септември.

Припомняме, че към този момент 62% от популацията в Турция е получило две дози от имунизацията против ковид. Почти 39% от локалните поданици към този момент са реваксинирани.

Общо от началото на пандемията в Турция са регистрирани 12 милиона случая на инфектирани с ковид. Повече от 88 хиляди души са умряли, а други 11 милиона са оздравели.

Турският президент Реджеп са дали позитивна проба за Омкрон разновидността на COVID-19 . Президентът сподели, че той и брачната половинка му са създали теста, откакто са имали леки признаци на болестта.
 Турция регистрира рекордна Коронавирус заболеваемост и смъртност
Турция регистрира рекордна Коронавирус заболеваемост и смъртност

Но управляващите приканиха хората да не се тормозят от Омикрон

" За благополучие имаме леко заболяване, за което научихме, че разновидността Омикрон ", написа Ердоган в туит. Ще продължим работата си вкъщи, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР