Броят на случаите на коронавирус в Швеция бързо нараства, призна

...
Броят на случаите на коронавирус в Швеция бързо нараства, призна
Коментари Харесай

Прехвалената Швеция се разтрепери от коронавируса

Броят на случаите на ковид в Швеция бързо нараства, призна през днешния ден министър-председателят Стефан Льовен и разгласи по-строги рекомендации за още три района, съобщи Ройтерс.

"Ситуацията при нас е доста сериозна ", съобщи Льовен на конференция. "Все повече кревати в интензивни отделения в този момент се употребяват за лекуване на пациенти с COVID-19. Отдихът, който имахме през лятото, завърши ", сподели той.

Льовен съобщи, че празненствата в заведенията за хранене ще бъдат лимитирани до най-много осем индивида.

По данни на здравните управляващи Швеция е записала от петък 10 177 нови заразявания с ковид и 31 смъртни случая. Починалите от COVID-19 в страната от началото на пандемията са към този момент 5969.

Смъртността на глава от популацията в Швеция е няколко пъти по-висока, в сравнение с в прилежащите северни страни, само че е по-ниска от тази в някои по-големи европейски страни като Испания и Англия.

През последните седмици в Швеция има внезапно нарастване на новите заразявания, които надминават върховите равнища напролет. Разпространението на вируса, съотнесено към броя на популацията, обаче не е толкоз огромно, колкото в страни като Белгия, Испания и Франция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР