Броят на сделките с извънградски имоти във Великобритания през първото

...
Броят на сделките с извънградски имоти във Великобритания през първото
Коментари Харесай

Великобритания: Извънградските имоти поскъпват

Броят на покупко-продажбите с извънградски парцели във Англия през първото тримесечие на тази година надвишава предварителните прогнози. В същото време цените за последните 12 месеца остават постоянни, сочат данните на консултантската компания Savills.

Наблюдава се обаче доста сегментиране. Цените са доста разнообразни и се дефинират най-вече от местоположението.

Най-силен растеж при цените на извънградски парцели се следят в най-отдалечените от Лондон райони. Незначително е повишаването в Мидлендс и Северна Англия. Там цените са се нараснали едвам с 0.7% на годишна база, а най-силно е нарастването в Единбург – 7.4%.

Средно в цяла Англия повишаването на извънградските парцели все още е 5.5%. Що се отнася до първокласните парцели в Лондон нарастването е 11.6%. В районите, прилежащи на английската столица, се следи спад в цените на първокласните парцели. Тенденцията се резервира и през първото тримесечие на настоящата година.

Обезценяване на парцелите се следи и в Оксфорд (-1.0%), Кеймбридж (-1.9%), Бристол (-3.1%) и Бат (-3.5%). От въпросните градове през първите три месеца на настоящата година само в Бристол има растеж от 1.2%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР