Броят на руските войски, разположени по границата на страната, не

...
Броят на руските войски, разположени по границата на страната, не
Коментари Харесай

Украйна: Руските войски по границата не са достатъчни за мащабна атака

Броят на съветските войски, ситуирани по границата на страната, не са  задоволителни за огромна офанзива. Това съобщи украинският външен министър Дмитрий Кулеба

Киев и Западът упрекнаха Русия, че струпва десетки хиляди бойци по украинската граница в подготовка за възможна инвазия и че се стреми да дестабилизира някогашната руска република.
Съединени американски щати предизвестиха Беларус: Ще реагираме, в случай че Русия нападна Украйна от ваша територия
Съединените щати и техните съдружници ще подхващат дейности против Беларус, в случай че територията ѝ бъде употребена за нахлуване против Украйна...
Прочети повече
" Броят на съветските войски, събрани по границата на Украйна и окупираните територии на Украйна, е огромен ", съобщи Кулеба, визирайки анексирания от Москва Крим и следените от сепаратистите елементи на Източна Украйна.

Той съобщи пред кореспонденти, че " това съставлява опасност за страната ", само че е " незадоволително за пълномащабно нахлуване ".

Кулеба добави, че Русия към момента е способна да усили с течение на времето разполагането на достатъно сили. Коментарите му са в контрастност с тези на западните съдружници на Киев, в това число Съединени американски щати, които предизвестиха, че Русия може да нападна във всеки един миг.

Въпреки това Кулеба съобщи, че Украйна е " на една вълна " с Вашингтон и останалите сътрудници в оценката на рисковете за сигурността и обстановката.
Байдън би трябвало да разгласи, че разширението на НАТО завърши
През 2014 година, когато съветският президент Владимир Путин отреагира на подкрепения от Съединени американски щати прелом, който смъкна проруския режим в Киев като...
Прочети повече
Министърът упрекна Москва, че работи за " дестабилизирането на Украйна " посредством " разпространение на суматоха " и " осъществяване на хакерски атаки ".

Този месец Киев упрекна Русия, че е направила огромна хакерска атака против държавни уеб страници, а Англия съобщи, че разполага с доказателства за съветски скрит план за определяне на прокремълско управление в Украйна.

Кулеба добави, че Съединени американски щати са " съгласували " с Украйна отговорите си на предложенията на Русия по отношение на настояванията по въпросите за сигурността и те са допустими за Киев.

" Важно е дипломатическият път на контактите с Русия да продължи да работи. Докато дипломатите приказват, оръжията мълчат ", съобщи Кулеба, написа БГНЕС. 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР