„Броят на регистрираните смъртни случаи от COVID-19 се е увеличил

...
„Броят на регистрираните смъртни случаи от COVID-19 се е увеличил
Коментари Харесай

СЗО: 35% скок на смъртността от COVID в света за месец frognews.bg

„ Броят на записаните смъртни случаи от COVID-19 се е нараснал с 35% в международен мащаб. Само през последната седмица са умряли 15 000 души. Това е изцяло недопустимо, защото разполагаме с принадлежности за попречване на инфекциите и за избавяне на човешки живот “, разгласи ръководителят на СЗО.

„ С наближаването на студеното време в Северното полукълбо и прекарването на повече време на закрито, рискът от повече инфекции и хоспитализации единствено ще се усили през идващите месеци “, акцентира Гебрейесус и изясни, че това се отнася освен за Коронавирус, само че и за други болести, в това число грип.

„ Всички сме изтощени от този вирус и от пандемията, само че вирусът не е изтощен от нас “, продължи генералният шеф, представен от БГНЕС.

Той съобщи, че над 90% от откритите по време на лабораторни проучвания ковидни патогени към този момент се отнасят към подвид BA.5 на варианта Омикрон. Гебрейесус обърна внимание на обстоятелството, че страните са по-малко склонни да споделят данни за резултатите от секвенирането. В съпоставяне с началото на тази година седмичният брой на записаните такива обмени е намалял с 90%, а броят на страните, предоставящи данни, е намалял със 75%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР