Броят на регистрираните случаи на COVID-19 се увеличи шоково през

...
Броят на регистрираните случаи на COVID-19 се увеличи шоково през
Коментари Харесай

Доц. Спасков: Хората вече не вярват в лошите предсказания за COVID-19

Броят на записаните случаи на COVID-19 се усили шоково през последните седмици у нас. Правителството обаче отхвърля да стяга ограниченията за ограничение на вируса. Отговорността е трансферирана на обществото и персоналната отговорност на хората. Ще могат ли лечебните заведения да реагират на огромен брой пациенти?

Бившият шеф на болница "Пирогов " доцент Спас Спасков съобщи, че огромна част от откритите случаи на ковид са единствено носители.

80% от хората са единствено носители, те не боледуват. Само 20% от тях демонстрират признаци, а 5% са в тежко положение. Това не е толкоз трагично, с изключение на за съответните хора, уточни той.

,,Трябва да видим, че се усилва ужасно доста и броят на проучванията. Между 3% и 7% от извършените проучвания откриват носители на COVID-19. Това е устойчиво състояние'', изясни той пред Bulgaria ON AIR и акцентира, че спазването на ограниченията е значимо.

Още петима души изгубиха борбата с ковид

Здравната система беше релативно готова първоначално. Посрещнахме инфекцията като доста рискова, оказа се, че не е толкоз. Имаше блян хората да се уплашат, само че те видяха, че не е толкоз ужасно и към този момент не имат вяра на неприятните предсказания. Истината доста постоянно е по средата. Познанията ни са рехави обаче и е по-добре да се подхващат по-сериозни ограничения, посочи той.

,,Благодарение на напрежението в системата видяхме дефектите ѝ. Работехме ден за ден от финансова позиция. Печелим, само че не трупаме ресурси. Когато ще се посреща вълна, би трябвало да бъдем готови и това би трябвало да бъде ангажимент и на болничното заведение, и на страната, само че не Здравната каса'', означи експертът.

Защо млади и здрави хора влизат в болница с COVID-19?

Този процентът е невисок. Обръщаме им внимание. На този стадий броят на носителите медици е 3 на 1000, няма да се събори системата, сподели още той.

Според доцент Спас Спасков жителите би трябвало да имат добра и бърза информация за това къде да потърсят здравна помощ за болестта, от което се опасяват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР