Броят на регистрираните новозаразени от коронавируса в Русия се увеличи

...
Броят на регистрираните новозаразени от коронавируса в Русия се увеличи
Коментари Харесай

Най-нисък ръст на заразените с коронавируса от 1 май в Русия

Броят на записаните новозаразени от ковид в Русия се усили с 9200 за последното денонощие, което е най-ниският индикатор от 1 май насам. Вчера те бяха 10 598.

Така общият брой на записаните инфектирани в страната до момента е 272 043, заяви пред публицисти в Москва през днешния ден оперативният щаб по битка с новата зараза, представен от ТАСС и Ройтерс.

Починали са още 119 души, с което общият брой на смъртните случаи доближи 2537, отбелязва Българска телеграфна агенция. Броят на жертвите обаче е най-голям на дневна база до момента.

От данните на щаба следва, че растежът на дневната заболеваемост се е намалил от 4,2 % до 3,5 %, което е най-ниското ниво от началото на епидемията.

Дневният растеж в Москва е бил 2,6 на 100 против 3,6 предния ден. Броят на новозаразените в Москва е минимален от 30 април насам.

Статистиката регистрира, че в в 48 района на Руската федерация броят на записаните инфектирани към този момент надвишава 1000 души.

Съществено значение в съветската статистика за епидемията играе така наречен коефициент на разпространяването на вируса, който се регистрира по комплицирана методика и по райони. В Москва и Московска област през днешния ден той е понижен още до надлежно до 0,78 и 0,86 и към този момент дни наред е под 1, което е изискване за първи стадий от смекчаването на карантината. С днешната стойност на коефициента Москва към този момент дава отговор на изискването да се премине към втория стадий от снемането на карантинните ограничавания - отваряне на магазините за нехранителни артикули с повърхност до 800 кв. м и подновяването на работата на някои образователни заведения.

Днес под единицата е паднал и коефициентът в Нижегородска, Тулска и Свердловска области, в Дагестан и в Красноярския край.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР