Броят на потвърдените жертви от опустошителните наводнения и предизвиканите от

...
Броят на потвърдените жертви от опустошителните наводнения и предизвиканите от
Коментари Харесай

Броят на опустошителните наводнения в Босна нарасна още

Броят на доказаните жертви от опустошителните наводнения и провокираните от тях свлачища в Босна и Херцеговина на 3-4 октомври доближи до 25, откакто в събота бяха открити още две тела, заяви ХИНА.

Според комисията за ръководство на рецесии на кантона Херцеговина-Неретва едно от телата е било намерено в селището Кониц, а другото – в Доня Ябланица. Още двама поданици на региона остават в неопределеност.

Аварийните екипи не престават разчистването на пътища, с цел да възстановят придвижването, както и напъните за възобновяване на електрозахранването в засегнатите региони. Тонове наноси се отстраняват от шлюзовете на водноелектрическите централи на река Неретва. Извлечената маса се употребява за материал за възобновяване на пътните и железопътните диги, развалени от наводненията.

Силна стихия връхлетя Босна предходната седмица и провокира наводнения и свлачища в няколко селища в централните и южните елементи на страната, като придошлите води нахлуха в домовете на хората, до момента в който спят. Село Доня Ябланица беше съвсем напълно затрупано от скали и парчета от каменоломна кариера на рид над селото след интензивните превалявания, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР