Едно от най-вдъхновяващите неща за господин Кирил Маричков е това,

...
Едно от най-вдъхновяващите неща за господин Кирил Маричков е това,
Коментари Харесай

Дара Екимова за Маричков: Когато сърцето спре да бие, остават делата

„ Едно от най-вдъхновяващите неща за господин Кирил Маричков е това, че при него в никакъв случай не е имало целеустремен блян. Всичко е извирало от душата и сърцето му и това си проличава във всяка една диря, която е оставил по пътя си. Като човек, който е израснал с музиката на „ Щурците “, ми е тъжно. Преживявам го. Последните два дни са ми мрачни. “

Това показа пред бТВ певицата Дара Екимова, чийто дебютен албум „ Тази стая “ към този момент е реалност.

„ Това е едно доста положително увещание, че даже когато материята завърши, когато животът свърши и сърцето спре да бие, остават доста по-смислени неща. Остават делата. Остават вдъхновението и музиката “, сподели още изпълнителката.

„ В тази стая има доста мисли. Понякога има доста светлини, а от време на време е доста мрачно. Но постоянно има един прозорец, който ми дава силата и свободата – да знам, че мога да изляза от там, в случай че ми стане прекомерно тясно. Детето в мен плаче понякога, по тази причина и пиша текстове с този смисъл. Идва от вътрешната страна, необяснимо е. Понякога имам възприятието, че нося контузиите на няколко генерации. Дори на физическо равнище го чувствам от време на време – като болежка. Вярвам в родовата контузия, само че имам вяра и в силата, която идва със страданието, продължението, силата на живота и в това, че би трябвало да се изправиш. Другото е комфортно опрощение “, счита Дара Екимова.

Тя показа, че няма доста другари – има няколко най-хубави и най-близки, само че същински и доста скъпи.

„ Въпреки че са надалеч от тази промишленост, те са огромно мое ентусиазъм във всеки смисъл на думата. Те са чули всяка една ария, даже в най-лошия ѝ вид. Слушали са всички дема, преди всички късчета да се съберат в един пъзел. Давали са ми доста потребна противоположна връзка ”, описа още певицата.

„ Искам творчеството ми да стигне до хората, които имат потребност да чуят посланието в песните. До хората, които резонират с тях. Все повече хора, съдейки по родителите ми, са потискали всички тези страхове, контузии, рани. На нас младите ни е по-лесно да приказваме за това. Надявам се всеки, който има потребност да чуе, посланието на музиката ми да му помогне “, сподели още Дара Екимова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР