Броят на пътниците на международното летище в Дубай тази година

...
Броят на пътниците на международното летище в Дубай тази година
Коментари Харесай

Международното летище в Дубай, най-натовареното в света, е на път да надмине данните за пътниците отпреди пандемията за 2019 г.

Броят на пасажерите на интернационалното летище в Дубай тази година ще засенчи данните за пасажерите отпреди пандемията през 2019 година, показващ мощното възобновяване на пътуванията след пандемията от ковид и блокировките, които приземиха самолетите по целия свят

От ДЖОН ГАМБРЕЛ Associated Press, 14 ноември 2023 година, 22:28

ДУБАЙ, Обединени арабски емирства -- Броят на пасажерите на интернационалното летище в Дубай тази година ще засенчи данните за пасажерите отпреди пандемията през 2019 година, показвайки мощното възобновяване на пътуванията след пандемията от ковид и блокировките, които приземиха самолетите по целия свят, сподели почитан чиновник в сряда.

Летището, най-натовареното в света за интернационалните пътувания и дом на превозвача на дълги дистанции Emirates, е имало 64,5 милиона пасажери, минали през неговите пещерни зали през третото тримесечие от тази година. Това го слага на път да доближи 86,8 милиона пасажери за цялата година, което би надхвърлило индикатора за 2019 година от 86,3 милиона пасажери. Миналата година е имало 66 милиона пасажери.

Най-натоварената година на летището е била 2018 година, когато е имало 89,1 милиона пасажери.

„ Развълнувани сме, само че не сме изцяло сюрпризирани, че DXB е подготвен да надмине крайъгълния камък преди пандемията много преди първичните ни прогнози с съвсем една година ", сподели Пол Грифитс, основен изпълнителен шеф на Dubai Airports, в изказване.

През третото тримесечие основното летище на Дубай е обслужило общо 308 000 излитания и кацания. Индия, дълъг основен маршрут за тактиката на Emirates за пътешестване Изток-Запад, води всички страни в дестинациите, следвани от Саудитска Арабия, Пакистан, Съединени американски щати и Русия. Emirates и други самолетни компании в Обединените арабски емирства, автократична федерация от седем шейхства, продължиха да летят до Москва даже по време на войната на Русия против Украйна.

Международното летище Хартсфийлд-Джаксън в Атланта остава най-натовареното пътническо летище като цяло.

Съобщението на Грифитс идва по време на Dubai Air Show на интернационалното летище Ал Мактум в Dubai World Central, второто летище на града-държава на към 45 километра (28 мили) от интернационалното летище на Дубай. Докато се използваше от търговски самолетни компании, когато Катар беше хазаин на Световното състезание по футбол през 2022 година, второто летище, което отвори порти през 2010 година, значително приема товарни полети и полети на частни самолети.

По време на тазгодишното шоу, Emirates разгласи покупка на самолети на стойност 52 милиарда $ с Boeing Co., до момента в който нейната дъщерна самолетна компания FlyDubai купи още 11 милиарда $ самолети от Boeing.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР