Броят на окръзите в американския щат Калифорния, в които е

...
Броят на окръзите в американския щат Калифорния, в които е
Коментари Харесай

Губернаторът на Калифорния обяви извънредно положение в още пет окръга

Броят на окръзите в американския щат Калифорния, в които е въведен режим на изключително състояние поради вилнеещите горски пожари, към този момент е осем, разгласи губернаторът на щата Джери Браун.

 © Българска телеграфна агенция
Режимът се отнася за окръзите Бют, Лейк, Мендосино, Невада и Ориндж, както и за селищата Чероки, Ла Порт, Сулфар, Потър, Каскейд, Лобо и Каньон. Огънят е нанесъл огромни вреди на инфраструктурата, заплашва да изгори хиляди домове и докара до евакуация на хора, се споделя в изказване на губернатора. По-рано изключително състояние беше въведено в окръзите Напа, Сонома и Юба.

Браун е изпратил молба до президента на Съединени американски щати за оповестяване на Северна Калифорния за зона на огромно стихийно злополучие. Това ще разреши на управляващите да активизират освен избавителните служби, само че и националната армия, както и от федералното държавно управление да бъдат получени средства и запаси за оказване на помощ на популацията.

Както заяви по-рано телевизия Си Ен Ен, броят на жертвите на пожарите в Северна Калифорния набъбна до 10 души. От неделя насам огънят унищожи над 1,5 хиляди домове и други здания и провокира евакуация на 20 000 души. В зоната на бедствието има 15 огнища и обгръща повърхност от 19,06 хиляди хектара.
 Десет жертви на пожарите в Калифорния Десет жертви на пожарите в Калифорния
Расте броят на жертвите на пожарите, засегнали някои винарски региони на Калифорния. Първоначално бе обявено за един умрял, само че по нови данни жертвит...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР