Броят на новите случаи на зараза с коронавируса, за които

...
Броят на новите случаи на зараза с коронавируса, за които
Коментари Харесай

Добри новини от СЗО: 16% по-малко заразени с коронавирус за седмица и 10% по-малко починали


Броят на новите случаи на болест с ковид а, за които е обявено по света, е понижен с 16% % предходната седмица, с цел да доближи 2,7 милиона души, оповестиха от Световната здравна организация, съобщи БНР. Броят на умряли те с ковид по света също е намалял с 10% предходната седмица, спрямо миналата седмица, достигайки 81 000 души.

Броят на новите случаи на болест е понижен с 20% предходната седмица в Африка и Западния пасифик, с 18% в Европа, с 16% в Америките и с 13% в Югоизточна Азия. Само в Източното Средиземноморие е имало нарастване със 7%.

" Това демонстрира, че простите здравни ограничения работят, макар съществуването на разновидности на вируса ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус. 

" Важно е в този момент по какъв начин ще действаме при тази наклонност. Огънят към момента не е загаснал, само че ние намалихме размерите му. Ако ние спрем да се борим на който и да е фронт, огънят ще се върне още по-силен ", предизвести шефът на СЗО.

Според последни данни английският вид на ковид а е засечен в 94 страни към предходната седмица, южноафриканският вид - в 46 страни, а бразилският вид - в 21 страни.

А от европейската статистическа организация Евростат оповестиха, че страните от Европейски Съюз са записали 450 000 спомагателни смъртни случая сред март и ноември предходната година в съпоставяне със междинните данни за смъртността през същия интервал в годините от 2016  до 2019.

Данните дават обща визия за въздействието на ковид ната пандемия върху смъртността, тъй като те включват всички случаи на гибел без значение от техните аргументи.

Пикът на болестта през ноември е бил изключително гибелен в България, Полша и Словения, в които е регистрирано над 90-процентно нарастване на смъртните случаи. През ноември в Белгия е имало 60-процентно нарастване на смъртността, а Италия и Австрия се приближават и двете до 50-процентно нарастване. 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР