Броят на наличните работни места в САЩ току-що падна до най-ниското си ниво от повече от две години

...
Свободните работни места в Съединените щати паднаха през юни до
Коментари Харесай

Свободните работни места в Съединените щати паднаха през юни до най-ниското си ниво от април 2021 г., според последните данни за текучеството на работната сила, публикувани във вторник от Бюрото по трудова статистика.

Броят на наличните работни места спадна за втори пореден месец, измервайки сезонно коригирани 9,582 милиона, или 1,6 работни места на търсещ работа.

Последният доклад от Проучването на свободните работни места и текучеството на работната сила показва, че свободните работни места са намалели от ревизираните 9,61 милиона през май и са се свили значително след достигането на връх на север от 12 милиона през март 2022 г.

Откритите работни места се увеличиха в индустрии като здравеопазване и държавно и местно управление, с изключение на образованието, където предложенията намаляха. Откритите работни места също намаляха в индустрии като транспорт, складиране и комунални услуги и федералното правителство.

Икономистите очакваха 9,61 милиона отваряния, според оценки на Refinitiv.

На месечна база юнският доклад на JOLTS също показа, че броят на новонаетите е намалял до 5,91 милиона от 6,23 милиона, напусналите са се понижили до 3,722 милиона от 4,067 милиона, а съкращенията са намалели до 1,527 милиона от 1,546 милиона.

Пазарът на труда в САЩ бавно се връща към равновесие, но нуждите на бизнеса все още надхвърлят броя на американците, търсещи работа, една неравномерност, която Федералният резерв смята за подхранваща търсенето и, следователно, инфлацията.

Някои от показателите за текучеството на работната сила са по-далеч от нивата си отпреди пандемията в сравнение с други – през февруари 2020 г. свободните места бяха под 7 милиона, напусналите бяха 3,49 милиона, а съкращенията бяха 1,968 – въпреки това приблизително 5,9 милиона нови наети през юни почти съответства на 5,864 милиона, наблюдавани през февруари 2020 г.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР