Броят на децата със специални образователни потребности с намален слух

...
Броят на децата със специални образователни потребности с намален слух
Коментари Харесай

Одобриха поправка на Калоян Паргов в правилата за прием на деца в яслите

Броят на децата със специфични просветителни потребности с понижен слух за банкет в Детска ясла №35 няма да бъде лимитиран до 3 за всяка група. Това стана по предложение на ръководителя на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие.

На постоянното съвещание на комисията първа точка от дневния ред беше точно гласоподаване на Доклад по отношение на приемане на план на Правила за приемане на деца в общинските независими детски ясли на територията на Столична община. В Раздел II на Правилата, в точка " Класиране " вносителите бяха заложили ограничаване на броя на децата с понижен слух до три за всяка група в Детска ясла №35.

" А какво ще се случи, в случай че за някоя от групите аплайват 4 деца? Как ще разбираем на родителите на отпадналото дете, че разпоредбите за приемане на деца в общинските независими детски ясли на територията на Столична община не разрешават в групата да има повече от 3 деца с понижен слух, попита Калоян Паргов. - Ограничението особено за Детска ясла №35 би трябвало да отпадне, защото действително нищо не постанова то да съществува ".

Предложението на Калоян Паргов беше гласувано единомислещо от всички членове на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие и с тази корекция беше признат отчетът за Правила за приемане на деца в общинските независими детски ясли на територията на Столична община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР