Бронзовият медалист от световното първенство по гребане за мъже и

...
Бронзовият медалист от световното първенство по гребане за мъже и
Коментари Харесай

Емил Нейков и Румяна Нейкова пред БНТ: Три години подред в медалите на световно първенство не е никак малко

Бронзовият медалист от международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 година Емил Нейков застана пред камерата на Българска национална телевизия минути, откакто, а малко по-късно към него си причисли и олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова.

Българският играч показа, че е доста удовлетворен от представянето си и съжали само, че не е съумял да отговори на темпото на своите противници в първите метри на дистанцията.

" Доволен съм. Не съм удовлетворен само, че не съумяха да се възстановя пълноценно и изгубих първите метри на дистанцията. За страдание, този път не ми стигна времето да изпреваря останалите. Усещах известни усложнения в първите метри, а това се отрази и на последните. Второто 1000 ми е по-силно от първото. Съжалявам, че не съумях да отговоря на темпото първоначално, само че съм удовлетворен че за трета поредна година се преборих да съм в медалите ", стартира Нейков.

" Със сигурност при мъжете ще ми би трябвало по-упорита работа. Категорично към този момент би трябвало да се поработи върху първата част от дистанцията и в последващо време ще обърна огромно внимание на моята техника и на първите метри от дистанцията ", добави той.

Талантливият ни гребец разкри малко повече и по тази причина какво му следва в идващите няколко месеца, като стана ясно, че в тандем с Лазар Пенев двамата ще се опитат да завоюват квота за ЛОИ Париж 2024.

" На този стадий не се чувствам толкоз подготвен за огромните упования. Първо би трябвало да приключи сезона, да си създадем съответните заключения и да се реши какво ще вършим отсам за в бъдеще. Предстои ни с Лазар Пенев да се пробваме в нова дисциплинираност в търсене на квота за олимпийски игри, само че занапред ще се схваща какво ще бъде бъдещето ", разяснява Емил Нейков.

Няколко минути по-късно в ефира на Българска национална телевизия 1 и по време на предаването " Арена спорт " до бронзовият медалист застана неговата майка и олимпийска шампионка на скиф от Игрите в Пекин 2008 Румяна Нейкова.

" Аз мисля, че пропуските са сложни. Но както сподели и Емо - той има три медала от международни шампионати за мъже и дами до 23 години, а това изобщо не е непретенциозно. Когато спечелил златен орден още първата година, короната е тежка и упованията са постоянно по-големи. Той би трябвало самичък да си направи разбора на годината и да каже къде са му пропуските. Само желая да кажа, че с цел да си в медалите три следващи, би трябвало доста душeвност и се веселя, че той я сподели изключително тук. Аз не съм имала привилегията да се състезавам пред родна аудитория, само че допускам, че е извънредно мъчно ", стартира Нейкова.

" Днес на финала след първите 1000 метра просто не знаех къде се намирам. Не желая да ви разказвам в какво положение бях. Молих се само най-малко да вземе орден ", сподели още тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР