Бронзов медал за България във втория ден на европейското първенство

...
Бронзов медал за България във втория ден на европейското първенство
Коментари Харесай

Бронзов медал за България на европейското първенство по таекуондо

Бронзов орден за България във втория ден на европейското състезание по таекуондо в София! Илина Иванова в кат. до 53 кг при дамите се класира за полуфинала, където се изправи против мощната представителка на Русия Татяна Милина. Въпреки положителното начало на Иванова, съперничката ѝ съумя да обърне срещата и в последна сметка за представителката ни остана бронзът.

Божидар Аврамов се класира на пето място в своята категория, като в борбата за орден отстъпи на международния и европейски първенец от Турция Хакан Реджбер.

Владимир Далаклиев не съумя да премине първия си противник, макар че стартира добре срещата.

В утрешния ден при мъжете излизат играещият треньор Фарзад Золхадри и Теодор Здравков, а при дамите България ще бъде показана от Емилия Тасева и Калина Петрова.

Турнирът продължава до неделя (11 април). В конкуренцията присъединяване взимат 12 български таекуондисти.

По-рано през днешния ден спортният министър Красен Кралев пожела триумф на всички състезатели. Той получи почетен плакет от президента на федерацията Слави Бинев в символ на признателност за съдействието от страна на министерството при организирането на шампионата.

Европейският комисар Мария Габриел, която е и патрон на шампионата, поздрави участниците и адмирира напъните, положени за организирането на шампионата.

Сред гостите на европейското състезание e и посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той посочи отличната организация на конкуренцията, която се организира при прецизно съблюдаване на ограниченията против разпространяване на COVID-19. Таекуондистите, треньорите и длъжностните лица са изолирани в така наречен " балон ", с цел да бъде непокътнато тяхното здраве.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР