Бронираните автомобили на френската жандармерия заемат позиции в събота сутринта

...
Бронираните автомобили на френската жандармерия заемат позиции в събота сутринта
Коментари Харесай

За първи път от 13 години насам в Париж разполагат бронирани машини

Бронираните коли на френската жандармерия заемат позиции в събота сутринта пред фронтона на френското Национално заседание (долната камара на парламента), оповестява кореспондентът на ТАСС.
Това е първият случай на разполагане в Париж на бронирани пазачи след погромите, които хулиганите проведоха през 2005 година Тогава стачкуващите от предградията на департамент Сен Дени провокираха вълнения във френската столица, напомня организация Фокус.
На 8 декември в Париж ще бъдат употребявани 14 бронетранспортьора с жалузи. Те са оборудвани с весло за разрушение на барикадите и с устройства за напръскване на сълзотворен газ.
В петък вътрешният министър Кристоф Кастане не скри сериозните си опасения, че по време на предходната проява на 1 декември екстремистите са откраднали картечница от армейски вид и муниции от полицейска кола.
За да предотвратят опитите за носене на огнестрелно или хладно оръжие, сутринта в събота служителите на реда и жандармеристите ревизират селективно жители, носещи чанти или раници. Всички газови маски, чукове, отвертки и други предмети, които могат да бъдат употребявани от стачкуващи по време на конфликти с полицията, са конфискувани.
От ранните утринни часове бронираните коли се появиха на площада на Бастлията (източната част на центъра на града), както и на площад Ронпуен в средата на Шанз-Елизе. Основната артерия на Париж в продължение на няколко дни се подготвяха за идните митинги след безредиците предходната събота.
Според кореспондента на ТАСС, са спуснати железни щори на всички магазини. Някои кафета и заведения за хранене са издигнали високи огради и стени, с цел да се предпазят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР