Бронирани полицейски коли патрулират по улиците на Китай, органите на

...
Бронирани полицейски коли патрулират по улиците на Китай, органите на
Коментари Харесай

Нови протести, белязани от сблъсъци с полицията, в Южен Китай

Бронирани полицейски коли патрулират по улиците на Китай, органите на реда ревизират мобилните телефони за клипове от митингите против ковид-ограниченията и се обаждат на стачкуващите, с цел да ги предупредят да не излизат още веднъж на тях. Това са част от ограниченията, които са наложили управляващите в Китай за потушаване на недоволството в страната, оповестява Си Ен Ен. Гневът на жителите избухна след близо три години антиковид ограничавания, които включват многократни локдауни и съвсем ежедневни тествания на популацията в Китай, поради въведената политика за " нулев Ковид ".

След най-голямата вълна от митинги в Китай от десетилетия, управляващите запалшват да засилят натиска си при положение на по-нататъшни безредици. " Според закона би трябвало да се оправим с проникването и саботажа на враждебните сили ", се споделя в изказване на Политическата и правна комисия на комунистическата партия, съгласно организация Синхуа.

Нови митинги, белязани от конфликти с полицията, се организираха в Южен Китай, където има ново огнище на Ковид. Кадри от там демонстрират служители на реда, облечени в бели костюми и оборудвани с транспарантни щитове за битка с безредиците, напредващи в тесни редици, до момента в който стъклени предмети се хвърлят на всички места към тях.

В края на октомври доста служащи избягаха от завода на фона на възходящите случаи на ковид и обвиняванията за неприятно отношение към личния състав. Бягството им беше снимано в обществените мрежи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР