Брониран частен влак. Антени и комуникационно оборудване по покривите на

...
Брониран частен влак. Антени и комуникационно оборудване по покривите на
Коментари Харесай

Путин като Ким Чен Ун - пътува с брониран влак. Осигурен от приятел

Брониран частен трен. Антени и информационно съоръжение по покривите на вагоните. Почти неразграничим външен тип от останалите пътнически влакове - най-малко за непредубеденото око. И построени за задачата релси и гари.

Това е превозът, който съветският президент Владимир Путин употребява основно- изключително след началото на войната, която стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година Но и преди този момент.

Специалният трен е оборудван евентуално в интервала 2014-2015 година, само че влиза в приложимост все по-често от средата на 2021 година Тогава Русия към този момент интензивно приготвя нашествието си в Украйна, натрупа войски на границите ѝ, макар че светът отхвърляше да повярва, че следва война.

Разследване за " влака на Путин " разгласява Dossier center, обвързван с Михаил Ходорковски. Материалът се базира на източници, близки до владетеля на Кремъл, и регистри - в частта за собствеността на композицията.

По бронирания президентски трен Путин напълно наподобява на диктаторите в Северна Корея, за които се знае, че това е пожеланият превоз.

Това важи и за актуалният водач на Пхенян Ким Чен Ун, и за татко му и негов предходник Ким Ир Сен. По неофициални данни инвестицията в съветския трен се прави оценка на 1 милиарда рубли или към 13,5 млн. $ към днешна дата.

Според следствието на Dossier center Путин към този момент съвсем не пътува със аероплан - от съображения за сигурност. Движението по въздух е елементарно проследимо от разнообразни служби, включително и частни. Няма сходни развити леснодостъпни системи и услуги за засичане и следене на наземен превоз в действително време.

" Заминаването на влака може да бъде непринудено, необявено. След експлоадирането на войната, през февруари-март 2022 година, Путин стартира да употребява влака доста интензивно, изключително с цел да стигне до резиденцията си във Валдай ", споделя източник на медията.

В парк " Валдай " има публична резиденция на съветския държавен глава. Мястото и частният брониран трен обаче имат нещо общо.

И това е. Той е непосредствен другар на Владимир Путин, главен акционер в " Банк Россия " - финансовата институция с централа в Санкт Петербург, зад която " Досиетата Пандора " разкриха система от сенчести съветски активи. Наричат я " банката на Путин ". В компанията, която има президентския трен, съсобственик е негов племенник - Кирил Ковалчук.

Бизнесът на семейството се простира и в застрахователния сегмент, и в холдинга " Национална медийна група ", отпред на която беше Алина Кабаева - някогашната гимнастичка, от която се счита, че Путин има най-малко две деца.

На " президентския трен " се вижда логото на Grand Express Service, учредена през 2002 година През 2019 година компанията стана единственият оператор на железопътен превоз до нелегално окупирания от Русия украински полуостров Крим, а през 2020 година Съединени американски щати ѝ постановиха наказания. В момента собствеността не може да бъде тествана без значение в съветските регистри, само че съгласно наличните данни води към офшорни компании, които в последна сметка още веднъж стигат до остарелия другар на президента.

Юрий Ковалчук - като се изключи че е непосредствен на Путин от времената, когато президентът работи в кметството в Санкт Петербург - преди да се издигне в политиката, е обвързван и с. Имението бе разкрито от екипа на съветския опозиционер Алексей Навални.

Ковалчук има общо с резиденцията във Валдай - за която още веднъж, че надалеч не се състои единствено от формалната скромна къща, която може да се види при формалните събития, проведени от Путин там, а настрана има прилежащи други здания, за които се счита, че се водят на Ковалчук - собствеността на земята в съседство на резиденцията е негова, а там са издигнати здания. Неотдавна самостоятелни медии оповестиха, че край имението във Валдай се разполага противовъздушна защита.

В най-близкото обитаемо място до имението - Долгие Бороди, има построена охранявана жп гара с хеликоптерна площадка. Тя бе открита при следствие на самостоятелния уебсайт " Проект ", оповестено през есента на 2022 година Местни поданици споделят пред екип на " Проект ", че гарата и специфичната железопътна линия до нея са издигнати особено за президента, а защитата изгонила публицистите, щом доближили.

Сателитни фотоси на района водят към заключението, че станцията и релсовият път са се появили през 2019 година Ремонтирана жп инфраструктура и актуализирани или нови специфични гари има и по пътя към други къщи, за които се знае, че се употребяват от съветския президент, твърди още изданието.

Да се върнем на влака на Путин. На външен тип той не се разграничава значително от останалите на транспортната компания, чието лого е изписано и на всички вагони на съветските железници - същият сив цвят с алена линия. С тази разлика, че в този случай вагоните са бронирани.

Разписанието е съобразено напълно с графика на Путин - по този начин той може да се придвижва когато и да е и да поддържа оптималната скорост и без прекъсване.

Според Dissier Center и източниците му композицията включва наложително: вагон за президента със спалня и кабинет за срещи, вагон за придружители и специфичен вагон за връзка.

Бронираният трен е оборудван в Москва, покрай метростанция " Сокол ". Самото битие на специфична комбинация за потребностите на Кремъл не е загадка. През ноември 2019 година тогавашният министър-председател Дмитрий Медведев организира среща в него, след което " Комсомолская истина " го разказа в репортаж. „ Само президентът и министър-председателят имат право да се возят ".

Пресслужбата на президента през 2012 година разгласява и фотография на Путин във влака, само че съгласно Dossier center от този момент той е освежен. Снимки извън в никакъв случай не са оповестени публично. И това не е инцидентно - макар че доста наподобява на елементарните композиции, могат да се видят специфични информационни радиоантени на покривите на вагоните.

В деня, в който излезе следствието на Dossier center, каналът в Телеграм SOTA описа за специфична станция в Москва, която може да се употребява за президентския брониран трен.

По документи мястото попада като „ административната постройка на съветските железници “. Съществувала е в руско време, а през 2011 година е планувано да бъде ремонтирана, само че работата не е приключена. Ръководителят на Федералната държавна бюджетна институция " Транспортен комбинат Русия " " на президентската администрация Александър Николаев е присвоил средствата, отпуснати за ремонт, за което през 2018 година беше наказан на пет години затвор от съветски съд, напомня самостоятелният уебсайт " Медуза ".

През 2021 година постройката на гарата е затворена с панели, а през януари 2022 година са разгласява подробни фотоси на станцията като образец за работата на компанията, която работи на място. Кадрите на ВИП стаите, кабинетите и инфраструктурата към този момент са изтрити.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР