Броени дни преди софийската премиера на , световноизвестният хореограф Лео

...
Броени дни преди софийската премиера на , световноизвестният хореограф Лео
Коментари Харесай

Световноизвестният хореограф Лео Муич репетира с международната трупа на операта в Пловдив


Броени дни преди софийската премиера на , световноизвестният хореограф Лео Муич репетира с интернационалната балетна натрупа на Държавната опера Пловдив. Екип на bTV снима част от подготовката.

Лео Муич е поставял свои хореографии в Американския балетен спектакъл, Парижката опера и Щатсбалет Берлин. През лятото спектакълът му " Ана Каренина " беше показан на откритата сцена на пловдивския древен спектакъл. На 14 декември с " Ана Каренина " на Муич ще бъде открит Новогодишният музикален фестивал в Зала 1 на НДК:

" В съпоставяне с премиерата навън в aнтичния спектакъл през лятото, в този момент представлението ще е напълно ново, с хореография, която се развива в така наречен " театрална черна кутия на закритото пространство ", описа той пред bTV.

" По-различно ще е осветлението. Има промени в хореографията. Смятам, че това става един тотално нов театър ", съобщи прима балерината на Софийска опера и балет Марта Петкова.

Марта Петкова и Никола Хаджитанев си партнират на сцената като Ана Каренина и Вронски.

" Образът, който би трябвало да изградя – това може би доста ме въодушеви, тъй като минава през доста разнообразни прочувствени положения ", описа премиерът-солист Никола Хаджитанев.

" Най-отличителна линия на представлението е, че то е напълно по книгата. Драматургията се движи на висока скорост, всичко се случва ускорено, тъй като за два часа би трябвало да се опише цялата житейска история на Каренина ", добави хореографът.

За Марта и Никола работата с Лео Муич е предизвикателство и голям късмет:

" Предизвикателство беше самата хореография и работата с Лео Мунч, тъй като той има един по-особен жанр. Беше много дълъг развой на работа, с цел да можем да усвоим нещата да наподобяват както той ги желае ", добави Хаджитанев.

" Много е значимо танцьорите да са наясно с характера, който изобразяват, да преценяват държанието и придвижванията си с цялостното драматургични лъчение на героя си. Трябва да има синхрон сред музикалността и сюжета на книгата ", сподели световноизвестният хореограф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР