Броени дни преди началото на Световното първенство по волейбол за

...
Броени дни преди началото на Световното първенство по волейбол за
Коментари Харесай

Силен турнир в Словения преди Световното първенство

Броени дни преди началото на Световното състезание по волейбол за мъже в Италия и България в словенската столица Любляна се организира мощния другарски шампионат " Любляна Волейбол Чалъндж ", с присъединяване на 4 тима, които ще играят на Мондиала. Освен домакините от Словения в конкуренцията вземат участие отборите на Съединени американски щати, Канада и Иран, който е противник на България в първата фаза на шампионата на планетата.

В първия ден на шампионата, през вчерашния ден, Съединени американски щати биха повече от изрично " персите " с 3:0 (25:18, 25:15, 25:20) . Най-резултатен за американците бе Аарън Ръсел с 12 точки (3 блока и 2 аса), а звездата Матю Андерсън добави още 10 точки (1 блок и 3 аса) за триумфа.

Във втория мач за деня домакините от Словения се постановиха над Канада с 3:1 (27:25, 21:25, 25:22, 25:20) . Най-полезен за словенците бе Ален Шкет със 17 точки, а Тончек Щерн се регистрира с още 15 точки за победа. За отбора на Канада Шарън Върнън-Евънс осъществя 13 точки.

Днес (7 септември) на шампионата програмата планува " кленовите листа " да играят против Съединени американски щати, а Словения с Иран. Мачовете са от 18,00 и 21,00 часа българско време.

Снимки: siol.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР