Броени дни преди 14-ия кръг от редовния сезон на Националната

...
Броени дни преди 14-ия кръг от редовния сезон на Националната
Коментари Харесай

Черно море Тича мисли за първа победа, преместиха мача с Ямбол за неделя

Броени дни преди 14-ия кръг от постоянния сезон на Националната баскетболна лига, в лагера на Черно море Тича се надяват да пресечен отрицателната си серия и да запишат първа победа за сезона. В неделя " моряците " посрещат Ямбол от 17:00 часа в зала " Христо Борисов " във Варна.

Помощник треньорът на тима Кирил Петров счита, че Ямбол има добър колектив, в който главните играчи от дълго време са дружно и познават играта си доста добре, като по този метод може да изненадат всички любимци в състезание. Ето какво показа той преди идния конфликт от 14 кръг на НБЛ:

" Няма да ни е елементарно. Баскетболът е игра на неточности и ние се опитваме да ги отстраняваме от нашата игра. Не е прелестно да имаш единствено загуби, само че това е действителността сега. Психологически не сме обременени, тъй като не се чакат чудеса от нас. Като всеки тим в лигата си имаме проблеми. Кристиян Кръстев е контузен, а Мартин Стефанов е на антибиотици, само че въпреки всичко тренира с тима. Очакваме с неспокойствие мача и се надяваме да зарадваме публиката с първи триумф. "

Цветомир Куртев, който е определян за най-хубавият баскетболист в отбрана за Черно море Тича, също има вяра, че неприятните моменти в НБЛ са завършили:

" Не е прелестно да си от страната на губещите. Със сигурност ще се хвърлим на 120 % от опциите си, с цел да се доберем до първи триумф в шампионата. В последно време стартирам да се усещам все по-добре. Предишният сезон съвсем не играх поради възобновяване от травма, само че в този момент множеството мачове са добре пристигнали персонално за мен. Не считам, че откакто почиваха в предния кръг, това е било в плюс за Ямбол. В множеството случаи по този начин се излиза от темп. "

Първоначално по стратегия мачът трябваше да се играе в събота, 12 януари, само че поради съдийски семинар бе направена смяна в срещите от родното ни състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР