Броени дни остават до началото на фестивала Лунар“, който ще

...
Броени дни остават до началото на фестивала Лунар“, който ще
Коментари Харесай

Броени дни до началото на фестивала „Лунар“: Столичните фасади ще се превънат в галерия под открито небе

Броени дни остават до началото на фестивала „ Лунар “, който ще озари столичните улици в изложба под намерено небе.

Националният замък на културата ще се трансформира в платно за изобразяване на трима създатели, а наоколо до него ще бъде ситуирана светлинна апаратура, направена от рециклирани мебели. Творбата е въодушевена от обществено виновния бранд „ Добрият образец “ на bTV Media Group

Модерно изкуство оживява върху и върху други здания и монументи в центъра на София. А зад всяка една апаратура седи екип от актьори, които показват своите послания, посредством светлината.

„ Тази година имаме разнообразни послания, както между другото и предходната година. Продължаваме да акцентираме на тематиката за опазването на околната среда, както и несъмнено да преглеждаме по забавен метод новите технологии. Съответно интеграцията природа, технологии и градска среда “, споделя Марин Петков, създател на „ Лунар “.

Екипът е прочут на българската аудитория – той основава също по този начин авторско наличие за фасадите и интериора на едни от най-емблематичните здания в Европа и света – като да вземем за пример Бранденбургската врата, Болшой спектакъл, телевизионната кула в Берлин, оперетата на емира на Кувейт, църквата Нордеркерк в Амстердам.

„ Зад всички тези планове, седят моите сътрудници. Всички сме актьори и надлежно доста други мои сътрудници, които са или българи, или интернационални актьори. На заден декор виждате две от нашите съоръжения, които са в развой на сглобяване и скоро ще оживеят в градска среда “, споделя още Марин Петков.

Артисти от седем разнообразни страни, ще творят върху българските здания и монументи.

„ Полимерупов - една от визиите, която е основана от Ханс Костас, един актьор и фотограф, който е наблюдавал пътя на графитите върху берлинската стена. Той е фотографът, който е направил история за развиването на всички графити и актьори, който дава една творба „ Позитив вибрешън “, която също е била на берлинската стена “, споделя още Марин Петков.

bTV също се включва във фестивала. „ Другата доста забавна апаратура е на bTV, а точно едни светещи лампи, които са направени от рециклирани материали. Останки от мебели, които се разглобяват на дребни модули и вдъхваме нов живот на тези изгубени души. Под формата на светлинна апаратура. Автор на тази апаратура е проектант Марин Марковски “, изяснява още Марин Петков.

Изкуствен разсъдък ще взе участие със своя прочит на Шекспир и Валери Петров върху една от фасадите против Народния спектакъл. От 11 до 14 май след 21:00 часа всички хора ще могат да видят 24 съоръжения, които ще осветят едни от най-ключовите здания в столицата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР