Броени часове остават до изтичането на крайния срок, даден от

...
Броени часове остават до изтичането на крайния срок, даден от
Коментари Харесай

Ще обяви ли Каталуния независимост? Изтича срокът, даден на Пучдемон

Броени часове остават до приключването на крайния период, даден от испанското държавно управление на районния водач на Каталуния Карлос Пучдемон , с цел да обясни дали е оповестил самостоятелност на самостоятелната област след референдума или не.

Той алегорично прогласи Каталуния за самостоятелна страна предишния вторник, само че секунди по-късно разгласи, че ще отсрочи този едностранен акт, с цел да разреши организирането на договаряния с Мадрид.

Премиерът на Испания Мариано Рахой даде ултиматум на Пучдемон до понеделник да обясни позицията и по-късно до четвъртък да промени решението си, в случай че продължава да упорства за самостоятелност. Рахой заплаши да отнеме автономията на Каталуния, в случай че избере самостоятелност.

Крайният период за Пучдемон изтича в 10 ч. локално време през днешния ден.

Ако Пучдемон удостовери, че афишира самостоятелност на района, Мадрид ще му даде спомагателен период до четвъртък, 19 октомври, да даде заден ход, след което ще прибегне до член 155, допускащ на испанското държавно управление да суспендира автономията на Каталуния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР