Броенето на калориите е един от доказалите се във времето

...
Броенето на калориите е един от доказалите се във времето
Коментари Харесай

Храни, които потискат чувството за глад

Броенето на калориите е един от потвърдилите се във времето способи за надзор на тежестта. За мнозина е извънредно досадно да пресмятат какъв брой калории са приели и какъв брой са изразходвали, само че това е един от сполучливите и неоспорими способи да съумеете да поддържате калориен недостиг – по този начин значим за отслабването. Разбира се, броенето на калориите е ориентировъчно.

Трудно можете да установите с безспорна акуратност какъв брой калории сте консумирали, какъв брой тъкмо сте изразходвали и какъв брой тъкмо калории са нужни на тялото ви, с цел да обезпечи сила за виталните процеси, т.е. какъв е базовият ви метаболизъм. Числата са ориентировъчни и са в помощ на целия развой. Едно е несъмнено – в случай че консумирате остатък от калории, това ще бъде причина за напълняване и трупане на мастна тъкан. Ако осигурите калориен недостиг, ще започнете да редуцирате тежестта си.

Ограничаването на калориите и размера на порциите обаче е същинско предизвикателство за мнозина. Ако се постанова да бъдете по-рестриктивни в намаляването размера на храната и броя на калориите, вероятността да изпитвате апетит денем не е по никакъв начин дребна. Гладът може да ви разсее, да ви раздразни, да ви направи неспособни да се справяте с уговорките си, с работата си, може да попречи на съсредоточаването, на концентрацията и работоспособността.

Как да се справите с глада, когато сте на диета и следите калорийния си банкет?

Има някои подобаващи храни за тази цел. Те са с ниско наличие на калории, само че в същото време имат изобилен резултат, тъй като съдържат фибри, протеини, потребни мазнини и въглехидрати.

Ето кои са те.

Чери домати

Чери доматите са прелестни за похапване, когато сте гладни. Лесни са за преместване, тъй като са дребни по мярка, само че са засищащи, защото са изпълнени с фибри. Освен това са наситени с антиоксиданти, по-специално ликопен, който има свойството да понижава риска от рак, да подтиква здравето на очите, косата, кожата.

Чай

Чаят има засищащи свойства. Когато се употребява парещ, той притъпява глада за известно време, а в това време ви зарежда с антиоксиданти и флавоноиди, които имат редица потребни свойства за организма, в това число понижаване риска от рак, облекчение на запека, ускорение на метаболизма, хидратация.

Пуканки

Пуканките са пълнозърнеста храна, която е нискокалорична и може да ви помогне да притъпите апетита и да се заситите. Това важи за пуканките без масло обаче. Тези с добавено масло са доста по-калорични.

Нискомаслена моцарела

Нискомаслената моцарела е нискокалорично сирене, което съдържа по-малко мазнини, само че обезпечава задоволителни количества калций и протеини. Можете да похапвате такава моцарела, когато сте гладни сред храненията, само че не желаете да надвишавате общия калориен банкет.

Кисело мляко

Киселото мляко общоприетоо съдържа към 60 калории за 100 грама. Нискомаслените разновидности са още по-бедни на калории. Можете да похапвате кисело мляко с храненията или като междинна закуска. То ще достави и скъпи протеини и пробиотични бактерии на организма.

Извара

Изварата е пожеланият млечен артикул от спортисти и трениращи, тъй като е с по-малко калории и наситени мазнини спрямо всички останали типове сирена и кашкавали. Ако сте на диета, само че не желаете да се лишавате напълно от млечните артикули поради потребните субстанции и протеини в тях, заложете на изварата.

Твърдо сварени яйца

Яйцата са великолепен източник на протеини, мазнини, антиоксиданти, минерали, витамини. Те са извънредно засищащи и могат да ви предпазят от огладняване в продължение на часове.

Овесени ядки

Овесените ядки са източник на комплицирани въглехидрати, обилие от фибри, растителни протеини, минерали и витамини. Те не са с изключително ниско наличие на калории, поради което с тях би трябвало да се внимава, само че в случай че се употребяват в дребни количества, това също ще ви защищити от огладняване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР