Бродят едни слухове из София - и така настоятелно бродят,

...
Бродят едни слухове из София - и така настоятелно бродят,
Коментари Харесай

ГЕРБ харесва тайно Мая Манолова за кмет

Бродят едни клюки из София - и по този начин настоятелно бродят, че човек, без да желае, се поддава на чара, който излъчват тия клюки. 

Конспирацията има почти следното наличие. 

Ако Бойко Борисов още веднъж издигне кандидатурата на Йорданка Фандъкова за столичен кмет - това ще съставлява скрита поддръжка за кандидатурата на Мая Манолова. 

В момента нещата вървят баш натам - Йорданчето разправя, че в София има още работа за извършване, но ще мисли още дали да се кандидатира. Ще мисли - каквото измисли Бойко Борисов. 

Майчето и то вика, че мисли, но както се е замислило, като нищо ще зареже омбудсманлъка и ще се втурне в конкуренцията. Тя пък сподели, че хората я желаят за кмет - и щом я желаят - няма по какъв начин, доверието задължава!

При по този начин стеклия се финален мандат на Йорданка Фандъкова да я издигнеш още веднъж е все едно да поканиш на танго другия претендент. В годините на Данкиното кметуване се случиха доста неща, само че в последната година се случиха ужасни неща. Безконечни поправки, които, колкото повече се удължаваха, толкоз по-грозни и скъпи ставаха. Ремонтите на " Графа " и пл. " Славейков ", градинката край " Седмочисленици ", градинката пред " Кристал " бяха, меко казано, спорни. Тези уродливи феномени родиха фразеологизмите " ремонт на ремонта " и " анекс на анекса ". Тези поправки станаха символни за цялото кметуване на Фандъкова, без значение каква е действителната картина в целокупност. Тези знаци символизират банални, но мъчителни феномени: крадливост, небрежност, подмолна съгласуваност, разпределяне на порции, несръчност, инерция. Мързи ги и да крадат малко по-фино! - си вика жителят и плюе омерзен.

Сиреч издигаме Данчето, към която има насъбрано омерзение. Други хора издигат Майчето, към която има насъбрано удивление на почва популизъм.

Омбудсманлъкът е тънка работа, почти пашалък - в смисъл, че човек може да си изкара мандата, придремвайки, както направиха предходните двама омбудсмани. Но омбудсманлъкът дава и огромни популистически благоприятни условия. Борейки се за националните добрини и бранейки националните екземпляри, с повече сръчност човек може да трансформира националните единици в електорални такива.

Особено в случай че си подавате топката с някой от държавното управление. 

Ние в този момент ще напомним една игричка, пък вие си преценявайте дали е свирен мачът, дали е домакински белотът и дали, като храним котката на комшиите, тя става ненапълно и наша котка. 

Историята е следната. 

Министър Горанов понижи бюджета на омбудсмана за транспортни разноски, Мая Манолова ревна, че протягат ръка на институцията ѝ, тя не може да си прави работата без служебна кола, по какъв начин може такова нещо! - и отиде да прави " мобилна приемна " във влака. Държавната БДЖ незабавно ѝ обезпечи купе за приемната, Майчето си разноски кълките по стоманените пътища и всеки средноинтелигентен човек може да си направи сметката какъв брой прагматично решение е това, какъв брой доста грижа за хората съдържа то и какъв брой популистически точки натрупа омбудсманът. После Горанов отново си ѝ даде каквото се искаше от него и каквото му разпореди строго министър-председателят. 

Борисов и Манолова са основани за съдействие - скрито или очевидно. 

Те са безогледни популисти, само че до момента в който при Борисов популизмът е инстинкт, при Майчето има просвета. 

Ще стане работата, софиянци! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР