Британците смятат, че те са първите, които са опитали вкуса

...
Британците смятат, че те са първите, които са опитали вкуса
Коментари Харесай

На 28 юли 1586 г. картофите за първи път са внесени в Европа

Британците считат, че те са първите, които са пробвали усета на картофите и са ги трансформирали в признак на европейската кухня.

Първоначално обаче европейците възприемат картофите като рядко екзотично растение и ги засаждат в най-хубавите ботанически градини. Той се появява и в някои частни сбирки, където е са отглеждани поради хубост на цветовете им.

През 17 век отвъдморският зарзават стартира да навлиза в европейската кухня. Колкото и да е необичайно, признаването на картофите в Европа е доста улеснено от гладните години, породени от неуспех на реколтата.

Всеки път, когато една страна страда от апетит, нейните управници си спомнят за картофите. Те са по-продуктивни и по-малко подвластни от капризите на времето. Последват кралски и други укази за насилственото засаждане на картофи.

Въпреки това, първоначално мнозина даже не знаят, че единствено грудките са годни за консумация в картофите. Селяните се опитвали да ядат плодовете му, наподобяващи зелени плодове. Те обаче са освен негодни за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР