Британците се наслаждават на летния зной вече трети пореден ден

...
Британците се наслаждават на летния зной вече трети пореден ден
Коментари Харесай

Горещата вълна във Великобритания може да постави температурен рекорд

Британците се любуват на летния задух към този момент трети следващ ден с температури от 30 градуса по Целзий във вторник, които могат да доближат рекордно равнище за юни през тази седмица, заяви Ройтерс. Най-горещо е било в град Портмадог в Северен Уелс, където термометрите демонстрираха 30,6 градуса по Целзий.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Matt Dunham
Очаква се температурите да доближат своя връх в четвъртък. Тогава те ще са 32 градуса по Целзий.

Най-високата температура, записана в миналото във Англия през юни, е 35,6 градуса по Целзий. Тя е била измерена през 1976 година в Саутхамптън.

Полицията предизвести жителите да не се къпят в неохраняеми открити водоеми в опит да избягат от жегата. Няколко горски пожара пламнаха в северната част на страната.

Междувременно обществените мрежи Facebook и Туитър се наводниха със фотоси на кучета, къпещи се във фонтани и реки. Някои от домашните животни даже носеха слънчеви очила.

" С температурите от малко над 30 градуса, регистрирани през последните няколко дни, е прекомерно евентуално, че ще надминем върха на Северна Ирландия за всички времена от 30,8 градуса и на Шотландия от 32, 2 градуса за юни ", обявиха от английската метеорологична работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР