Британците по-малко се доверяват на социалните мрежи в сравнение с

...
Британците по-малко се доверяват на социалните мрежи в сравнение с
Коментари Харесай

Британците по-малко се доверяват на социалните медии от други големи страни

Британците по-малко се доверяват на обществените мрежи спрямо други огромни страни, написа " Гардиън ", базирайки се на плана YouGov-Cambridge Globalism.

Мнозинството британци също поддържат по-строги ограничения за контролиране на софтуерните компании в Силициевата котловина.

Повече от четирима на всеки петима британци не се доверяват на платформи като " Facebook " и " Туитър ". Франция, Германия и Съединени американски щати не са доста надалеч зад тях. Но има сериозна разлика спрямо страни като Бразилия, Индия и Мексико, където доверието към обществените мрежи е надалеч по-голямо, демонстрира изследването, в което са взели участие повече от 25 000 души от 23 страни. В проучването са включени тематики като популизма, глобализма и технологиите. Британският вестник " Гардиън " е оказал помощ за изследването.

Респондентите са запитани какъв брой се доверяват на информация от разнообразни източници, в това число вестници, обществени мрежи и онлайн новинарски уеб сайтове. Британците минимум се доверяват на всички тези медии : 12% се доверяват на информация от обществените мрежи спрямо 83 на 100, които малко или въобще не се доверяват на платформи като " Facebook " или " Туитър ".

23% от американците декларират, че се доверяват на информация от обществените мрежи ; 20% от германците и 28% от канадците. В разрастващите се страни обаче доверието е доста по-високо: болшинството индийци (52%), множеството жители на Саудитска Арабия (52%), множеството тайландци (52%), 51% от поляците се доверяват на информация от обществените медии.

Мнозинството британци се доверяват единствено на два източника на информация : националните телевизионни канали (61%) и локалните медии (54%). В Съединени американски щати единствено локалните медии са единственият източник на вести, на които множеството американци (58%) се доверяват.

Повече от 60% от британците считат, че са нужни повече регулации . В Съединени американски щати 47 на 100 имат вяра, че са нужни спомагателни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР