Британците да избягват несъществени социални контакти и посещения в клубове,

...
Британците да избягват несъществени социални контакти и посещения в клубове,
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова британците да избягват барове и социалните контакти

Британците да заобикалят несъществени обществени контакти и визити в клубове, питейни заведения, театри; да се въздържат от пътувания, в случай че не са нужни и по опция да работят от у дома. За това прикани сънародниците си министър председателят Борис Джонсън в понеделник, на фона на възходящо публично неодобрение от незадоволителните, съгласно мнозина, ограничения против разпространяването на ковид. В отговор на рецензиите Джонън разгласи, че ще дава всекидневни брифинги за информиране на жителите, първият брифинг бе на 16 март.

Изглежда се доближаваме до оня стадий, когато случаите на болест от ковид ще стартират бързо да порастват, сподели министър председателят. Без решителни ограничения, количеството на заболелите може да стартира да се удвоява на всеки пет-шест дни, добави той.

Премиерът сподели, че ограниченията ще спомагат да се намали натискът върху националната здравна система. Той прикани жителите да се обръщат към нея единствено при положение на последна нужда.

Всеки, който е в контакт с човек, при който се следят признаци на вируса, е задължен да си остане вкъщи в продължение на 14 дни. Този период е два пъти по-дълъг от препоръчвания преди този момент.

Ако някой има у дома човек със признаци на болестта, е належащо да се откаже да излиза на улицата, даже за артикули. Следва да ограничи контактите и да се разбере с някого за помощ, съобщи министър-председателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР