Британското военно разузнаване днес заяви, че при нападение с дрон

...
Британското военно разузнаване днес заяви, че при нападение с дрон
Коментари Харесай

Великобритания: Руски бомбардировач вероятно е бил унищожен от дрон

Британското военно разузнаване през днешния ден съобщи, че при нахлуване с дрон против летище надълбоко в територията на Русия, за което Москва упрекна Украйна, е доста евентуално да е бил погубен стратегически свръхзвуков бомбардировач с огромен обхват Ту-22М3, съобщи Ройтерс.

Киев, който през вчерашния ден съобщи, че е атакувал и друго съветско военно летище, твърди, че Русия употребява бомбардировачи Ту-22М3 против цели в Украйна. Западни военни специалисти считат, че Русия разполага с към 60 такива самолета.

Миналата събота съветското министерство на защитата заяви, че военното летище в Новгородска област, където са ситуирани този вид самолети, е било атакувано от украински дрон и един аероплан е бил развален. Ведомството не даде повече детайлности.

Ройтерс отбелязва, че към този момент не е съумяла да удостовери достоверността на английското изказване за естеството и размера на вредите, само че, в случай че то бъде доказано, това би подчертало уязвимостта на офанзиви с дронове на високотехнологичните самолети, на които Москва разчита в забележителна степен при военната си акция.

Засега няма коментар от страна на Украйна, която рядко поема обществено отговорност за офанзиви в окупирана от Русия територия или навътре в Русия, макар че е заявявала, че ще направи всичко допустимо за подкопаване на съветските военни качества, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия, която е обозначила Англия като враждебна страна поради нейната военна и финансова помощ за Украйна, не е коментирала оценката на английското разузнаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР