Британското управление за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) одобри

...
Британското управление за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) одобри
Коментари Харесай

Британският регулатор одобри придобиването на iRobot от Amazon

Британското ръководство за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) утвърди договорката по придобиването от американският интернет-ритейлър Amazon на производителя на потребителски роботи iRobot Corp.

Amazon разгласи, че придобива iRobot, която създава роботизирани прахосмукачки Roomba, за 1,7 милиарда $ предишния август в опит да ускори позицията си на пазара на „ умните “ устройства за дома. Британският регулатор стартира прегледа на договорка през април.

Регулаторът е заключил, че договорката „ няма да понижи доста конкуренцията “ на пазара на свързани устройства в Обединеното кралство, заяви ръководството на уеб страницата си в петък. Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) продължава да преразглежда договорката, отбелязва Market Watch. Миналия септември iRobot заяви, че регулаторът на Съединени американски щати публично е изискал документи от двете компании, обосноваващи задачите и мотивацията за договорката. Акциите на iRobot скочиха с 23% в предварителната търговия в петък, до момента в който акциите на Amazon изгубиха 0,2%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР