Британското разузнаване потвърди голямото стратегическо, политическо и тактическо значение на

...
Британското разузнаване потвърди голямото стратегическо, политическо и тактическо значение на
Коментари Харесай

Британското разузнаване потвърди голямото стратегическоко значение на освобождението на Лиман

Британското разузнаване удостовери огромното стратегическо, политическо и тактическо значение на освобождението на град Лиман, осъществено от силите на Киев, съобщи Укринформ, представен от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на действен отчет на английското военно разузнаване с днешна дата, оповестен в Туитър.

На 1 октомври 2022 година съветските сили се изтеглиха от град Лиман в Донецка област под натиска на украинското нахлуване. Лиман е бил отбраняван най-вероятно от недокомплектовани подразделения на Западния и Централния боен окръг на Русия, както и от контингенти непринудено мобилизирани резервисти. Тези сили евентуално са понесли тежки загуби при изтеглянето им по единствения път, водещ отвън града, който към момента бе останал в ръцете на съветските войски, се споделя в разбора.

Лиман има стратегическо значение, защото дава опция да се управляват основни пътища през река Северский Донец, зад която силите на Русия се опитваха да изградят лични отбранителни укрепления, акцентира разузнаването на Лондон.

Освен това изтеглянето на съветската войска от Лиман има значителен политически резултат предвид на обстоятелството, че градът се намира в Донецка област - в района, който Русия преди малко бе замислила да " освободи " и където предприе опит за противозаконна анексия, изяснява Укринформ.

Руският президент Владимир Путин подписа през вчерашния ден контракти за присъединение към Русия на украински територии - стъпка, която е в несъгласие с интернационалното право. На гала в Кремъл Путин също по този начин съобщи, че Москва ще пази четирите анексирани територии с всички налични средства.

Изтеглянето на съветските войски от Лиман надигна нова вълна от обществени рецензии против висши съветски военни от страна на политическото управление в Москва. По-нататъшни загуби на територии в нелегално окупираните райони на Украйна съвсем обезпечено ще създадат тези рецензии по-интензивни и ще засилят натиска върху високопоставени командири от съветската войска, предвижда английското военно разузнаване.

Русия изгуби 60 000 бойци мародери в украинската война. Ранените окупатори са тройно повече. Затова мобилизираните мъже в Русия би трябвало да се запитат къде се е изпарила " втората войска в света ", цитира в това време УНИАН сегашен коментар в Туитър на Михайло Подоляк, консултант в офиса на украинския президент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР