Британското разузнаване посвети ежедневния си доклад за ситуацията в Украйна

...
Британското разузнаване посвети ежедневния си доклад за ситуацията в Украйна
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руската военна машина е загубила над 25% от ударните си хеликоптери Ка-52 в Украйна

Британското разузнаване посвети ежедневния си отчет за обстановката в Украйна на загубите на съветски хеликоптери и казуса с обезпечаването на предимство във въздуха, оповестява Руската работа на Би Би Си.
 
След нахлуването в Украйна Русия е изгубила минимум 23 бойни хеликоптера Ка-52. Това е повече от 25% от общия брой хеликоптери от този модел в съветските Военновъздушни сили (90 единици) и съвсем половината от общите загуби на съветски хеликоптери в Украйна. Цената на един хеликоптер е към $16 млн.
 
Руските ударни хеликоптери евентуално са претърпели съществени вреди поради потреблението на Противовъздушна отбрана от украинската войска. Освен това хеликоптерите постоянно работят под прикритието на бойни самолети - което не е изцяло в сходство с съветската военна теория, означават създателите на отчета.
 
Русия продължава да не е в положение да поддържа въздушно предимство, с цел да обезпечи ефикасна продължителна въздушна поддръжка покрай фронтовите линии, а артилерийските ѝ муниции са на привършване. Руските командири евентуално от ден на ден ще прибягват до рискови бойни интервенции с хеликоптери като един от дребното налични способи за поддръжка на войските в борба.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР