Британското правителство трябва да публикува днес своя проект за споразумение

...
Британското правителство трябва да публикува днес своя проект за споразумение
Коментари Харесай

Лондон ще публикува проекта за споразумение с Брюксел за Брекзита

Британското държавно управление би трябвало да разгласява през днешния ден своя план за съглашение с Брюксел за излизане от Европейския съюз.

Основният акцент в него ще бъде статутът на европейските жители във Англия и на британците, които живеят в страни от Европейски Съюз

Притесненията на Брюксел са най-много за правата на европейските жители, които живеят в Обединеното кралство. Според английския договарящ за Брекзита Дейвид Дейвис този въпрос е относително елементарен за договаряне и съглашение по него ще бъде реализирано относително бързо.

По време на последната среща на върха в Брюксел министър председателят Тереза Мей предложи съглашение за статута на европейските жители след Брекзита.

Предвижда се тези от тях, които са във Англия от минимум 5 години, да могат да аплайват за нова категория статут за уседналост. По този метод ще могат да бъдат третирани като английски жители. Това се отнася за областите опазване на здравето, обучение, обществени помощи и пенсии.

Според Лондон най-сложните въпроси са свободната търговия и митническите цени. Британското държавно управление е подготвена и на краткотрайно съглашение по тези въпроси, с цел да не се затрудняват бизнес връзките сред Острова и страните от Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР