Британското правителство ще въведе 14-дневна карантина за повечето пътници, пристигащи

...
Британското правителство ще въведе 14-дневна карантина за повечето пътници, пристигащи
Коментари Харесай

Великобритания ще поставя под 14-дневна карантина пристигащите от чужбина

Британското държавно управление ще вкара 14-дневна карантина за множеството пасажери, идващи от чужбина. Целта е да не се допусне втори пик на ковид в страната. Авиокомпаниите към този момент са известени, заяви през днешния ден асоциация на английски самолетни компании, представена от Ройтерс.

" Ерлайнс ЮК ", която съставлява " Бритиш еъруейз ", " Изиджет " и други английски авиолинии, съобщи, че би трябвало да има рационален проект за отвод от тази мярката и всяка седмица да се прави оценка на нуждата ѝ. Според летищните оператори тя може да има извънредно отрицателен резултат върху авиосектора и стопанската система в по-широк проект.

За желанието за въвеждане на такава карантина пръв заяви в. " Таймс ", съгласно който на следващия ден министър председателят Борис Джонсън ще разгласи, че идващите от чужбина на летищата и пристанищата, в това число британците, ще би трябвало да се самоизолират за две седмици. Предполага се, че това условие ще влезе в действие от началото на юни. Пристигащите ще би трябвало да показват адрес, на който ще се самоизолират.

" Тези ограничения ще оказват помощ да предпазим английската общност и да понижим предаването на вируса, имайки поради, че навлизаме в идващия стадий на реакция " на епидемията, сподели пред " Таймс " държавен източник.

От кабинета на Джонсън и английското вътрешно министерство отхвърлиха коментар.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР